Новини


У Лондоні відзначили всесвітній день дітей, які відійшли від нас

15 жовтня цього року в катедрі Пресвятої Родини в Лондоні вперше відбулось вшанування пам’яті та молитва за дітей, які відійшли від нас під час вагітності чи після народження. У своїй проповіді всечесніший о. Карло Мекекюк відзначив, що тема втрати дитини – дуже важка і болюча, тому про це мало говориться. Але біль і горе, які переживають батьки спонукає усіх людей доброї волі до виявів співчуття та уваги, а також руйнування байдужості та виходу за рамки свого комфорту.

Під час Божественної Літургії ми дякували Богові за дар батьківства і материнства для тих подружь, які втратили свою дитину, та одночасно за той величезний дар життя тим немовлятам, які відійшли до вічності, навіть не прийшовши у цей світ.

Після Літургії с. Бернадета Ярославцева, СНДМ, коротко розповіла про історію цього дня та запросила всіх приєднатися до світлової хвилі. Всі спільно помолились молитву за матерів та батьків, які переживають втрату своєї дитини та виклали зі свічок серце, в якому назавжди залишиться маленький слід маленької людини.

«У випадках, коли «немає нічого, що можна було б зробити», щось зробити можна завжди. Любити. Аж до кінця». Господи, навчи нас усіх любити так, як любиш Ти!

Дозвольте, щоб Всемилостивий Господь витер кожну сльозу з очей матері та батька та перетворив цей біль важкого досвіду на свій мир!

с. Бернадета Ярославцева, СНДМ


© 2015.Усі права застережено