Новини


Свято Шевченка відбулось у Києві на Аскольдовій могилі

Т. Г. Шевченко – великий український народний поет. Життя нашого генія таке дивне, що слухаючи про нього, можна було б сказати, що це якась легенда, коли б усе те не було б правдою

10 березня 2019 року свято, присвячене Т. Г. Шевченку, відбулось у Києві, в церкві св. Миколая, на Аскольдовій могилі. Після дитячої Святої Літургії діти та катехити Катехитичної Школи запропонували парафіянам переглянути невеличку сценку, присвячену життю та творчості Кобзаря. З натхненням та великим запалом учасники заходу декламували вірші поета («Садок вишневий коло хати», «Мені тринадцятий минало», «Реве та стогне Дніпр широкий» та інші), співали пісні на слова Кобзаря, розповідали про нелегкий життєвий шлях та мрії Шевченка про прекрасне майбутнє українського народу.

У заході взяли участь 14 дітей, головні ролі виконали: Тарас – Віктор Мельник, Оксана – Наталя Руда. Сценарій розробила с. Марта Воловець. До підготовки та проведення свята долучились катехити – Данилюк Катерина, Редька Ореста та Михайлюк Люба. Завершилось свято величним «Заповітом», який разом з дітьми співали усі присутні.

Мрія Т. Шевченка про нове життя українського народу здійснилось. Ми шануємо пам’ять поета. Він є нашою гордістю, честю і славою. Усім нам потрібно знати його твори, його життя. Ми називаємо його Кобзарем. Так назвав поет книгу всього свого життя – «Кобзар». Пам’ять про Т. Г. Шевченка живе у серцях людських!

С. Марта Воловець, СНДМ


© 2015.Усі права застережено