Новини


Під час майстер-класу у Києві діти вчилися випікати просфору

20 квітня 2019 року, у Лазареву суботу, у храмі св. Миколая, що на Аскольдовій могилі, відбувся надзвичайно цікавий майстер-клас по випіканню просфори. На запрошення катехитів та с. Марти Воловець, до нашої катехитичної школи, завітав семінарист ІV курсу Київської Трьохсвятительської семінарії – бр. Дмитро Хопта, який вже кілька років випікає просфори для парафій Київської Архиєпархії, а також часто проводить такі заходи для усіх бажаючих. Брату допомагали катехити – Катерина Данилюк, Ореста Редька та с. Марта Воловець.

Випікання просфори – це довгий, кропіткий та відповідальний процес. У заході, який тривав майже чотири години, взяли участь 19 дітей віком від 4 до 15 років. З Божою поміччю, в спокої та з молитвою, діти та їх батьки пройшли весь процес – від замішування тіста і аж до випікання просфори. Усі присутні мали можливість власноручно витискати форми з тіста, ставити печатки, проколювати вже готові просфори. Таким чином, кожен мав змогу зробити свою власну просфору та забрати її до свого дому. Діти та батьки були надзвичайно задоволені і запитували, чи такі майстер-класи проходять щосуботи.

Діти щиро подякували бр. Дмитру та усім присутнім за таку чудову можливість зібратись разом, і з молитвою, випікаючи просфори, славити Бога.

с. Марта Воловець, СНДМ


© 2015.Усі права застережено