Новини


Зустріч настоятельок у Львові

18-19 квітня 2018 року у Провінційному домі Благовіщення Божої Матері у Львові відбулася зустріч настоятельок Провінції Співстраждання Матері Божої в Україні, у якій взяли участь сестри зі спільнот в Україні, а також с. Віра Курищук з місійної спільноти в Караганді (Казахстан).

На початку зустрічі Провінційна Настоятелька с. Мирослава Яхимець пригадала сестрам завдання настоятельки - утверджувати спільноту у вірі, вести її до повного зросту людської та чернечої зрілості та особливою любов’ю огортати усіх сестер, особливо старших та хворих. Щоб мати силу сповняти ці завдання, настоятелька мусить бути людиною глибокої молитви і бути закоріненною у Бозі.

Опісля Провінційна Настоятелька запропонувала сестрам молитовну роздуму над Євангельським текстом про багатого юнака (Мр. 10, 17-27), який прибіг до Ісуса із запитаннями про Боже Царство, і якими справами осягнути. Юнак не розумів, що Боже Царство – це дар, спадок, який потрібно прийняти. На жаль, юнак відійшов від Ісуса зажуреним, бо не зміг віддати Богові те одне, що було перешкодою для його осягнення – багатство.

Після молитви з Божим Словом сестри мали нагоду послухати дуже цікаве свідчення брата Пахомія, ЧСВВ, про його особисті відносини з Богом, про середники, які йому допомагають зростати у чернечій посвяті (одним із них є образ Милосердного Ісуса). Брат Пахомій пригадав слова св. Фаустини, що богопосвячені особи є в серці Христа, через них, як по каналах, на світ випромінює Боже милосердя.

Вранці наступного дня Божественну Літургію у каплиці Провінційного дому відслужив о. Андрій Боднар, СДБ. У своїй проповіді отець Андрій поділився думками про те, що богопосвячені особи покликані нести радість і мир Христового Воскресіння у світ.

Також під час наступної зустрічі п. Максим Тимо, член літургійної комісії, заохотив сестер більше розвивати літургійний спів, який є молитвою Церкви. Через літургійний спів ми не тільки виражаємо віру Церкви, але проповідуємо, несемо Боже Слово людям.

Пан Максим розповів про свою працю у літургійній комісії, яка перекладає літургійні тексти, адаптовує їх до музики, проводить вишколи з літургійного співу у різних церковних спільнотах.

Зустріч завершилася молитвою до Пресвятої Богородиці «Ангел звістив». Сестри настоятельки, збагачені спільною молитвою, духовною поживою, поїхали до своїх спільнот, щоб надалі відважно відповідати на виклики, які сьогодні ставить перед богопосвяченими особами Церква.


© 2015.Усі права застережено