Новини


Свято осені в захоронці Преподобної Йосафати в Червонограді

Триває місяць листопад. І хоча на вулиці щодня ще яскраво світить сонце, лагідно даруючи своє останнє тепло, на полях та городах вже давно зібрано багатий урожай, у парках та садах облетіли різнокольорові листочки з дерев, птахи відлетіли в теплі краї. Чарівниця-осінь, здається, закінчила свою роботу. Густі тумани та прохолодні ранки свідчать про вже близьку зиму. Ось-ось прийдуть холоди.

А в малят із захоронки преподобної Йосафати, що працює при монастирі Сестер Служебниць в Червонограді, ще тепло та сонячно, адже тут відбулось незвичайне, різнобарвне осіннє свято, на якому було стільки соняхів!.. Своїми жовтогарячими пелюстками вони зігрівали і тішили усіх присутніх у залі: дівчатка-соняхи подарували всім свої чарівні слова, усмішки, багато радості та світла. Не обійшлось і без красуні Осені, яка завітала до діток та принесла їм щедрі дарунки. Дівчинка Ноелія чудово впоралась із своєю роллю. Побувавши у осінньому саді, вона зустріла там запашні, рум’яні «яблучка» та й завела з ними танок. Згодом до «яблучок» приєднались маленькі «їжачки», щоб також потанцювати разом. Ще пізніше на святі з’явились відважні «горобчики» і закружляли у веселому танку із золотенькими «соняхами». Та й усі інші «маленькі артисти» розказували чудові віршики про цю красиву пору року, співали пісеньки, «виглядали сонечко», «збирали листячко» у букети для своїх матусь, «стрибали по калюжах» під осіннім дощем. А у цікавій грі з яблучком кожен хотів потанцювати із красунею Осінню.

Вкінці свята щедра Осінь пригостила усіх діток та гостей смачними грушами, яблучками та виноградом. Позитивні емоції наповнювали весь зал! Панувала радісна атмосфера.

Дякуємо Богові за щедрі плоди осінньої пори.

С. Надія Герман, СНДМ


© 2015.Усі права застережено