Новини


Випускний ранок в захоронці Преподобної Йосафати в Червонограді

От і закінчився ще один навчальний рік для дітей із захоронки Преподобної Йосафати Гордашевської у Червонограді. Для декого це був перший рік перебування у садочку, а для декого – останній, адже у четвер, 31 травня, назавжди покидали його дев’ятеро випускників, яких уже у вересні зустрічатиме школа. Аня, Віталік, Тереза та Максим, Даринка та Юліан, Андрійко і Софія прийшли на свій перший випускний урочисто одягнуті та причепурені: ну справжні красуні та красені! Сьогодні ж вони прощаються із садочком! Радісні обличчя малюків та дорослих випромінювали святковий настрій та дарували взаємне тепло.

Звісно, святкування розпочалось із подячної Святої Літургії, яку відслужив отець Петро Венгрин, ЧСВВ. Діти разом із батьками та сестрами молились і дякували Богові за прожитий час, за Його любов та опіку над нами. А прийнявши Ісуса у Святому Причасті, віддали Йому свої серця, бажаючи зміцнити дружбу з нашим Господом та Спасителем.

Опісля – розпочався святковий виступ дітей. Вони сьогодні – співаки та артисти: лине пісня, прощальні вірші, веселі танці, сяють щирі посмішки, - всі радіють за першокласників! Навіть яскраве, гаряче сонце теж раділо за головних учасників свята, щедро зігріваючи своїми променями і даруючи незабутні, барвисті моменти…

Випускники щиро дякували своїм сестрам за навчання й виховання, за любов і терпеливість, отцю – за відслужені Літургії та подароване Слово Боже, пані Любі – за смачну кухню. Не обійшлось без подяки і Блаженній Йосафаті, своїй покровительці і дуже добрій вчительці, яка із небес щодня супроводжувала своїх малят. Вони ж заспівали для неї пісню і просили, щоб навчила любити Господа так, як сама любила. А у завершальній пісні діти дякували Творцеві всієї Вселенної за всі Його дари для нас – «за сонце ясне, за зорі прекрасні, за небо блакитне, за волошки сині у житі, за друзів, за родину та за щастя хвилину».

Залишаючи садочок, свій казковий, добрий дім, діти побажали, щоб у ньому жило лише добро, тепло, любов і, щоб завжди лунав дитячий сміх. Нехай же і для них дорога у доросле шкільне життя буде привітною, цікавою, безпечною і неповторною. Нехай наш люблячий Господь веде усіх і дарує ласку вдячності за прожиту кожну хвилину, Пречиста Діва Марія береже від бід, а блаженна Йосафата і надалі навчає помічати красу життя.

с. Віра Герман, СНДМ


© 2015.Усі права застережено