Новини


Сестри Служебниці Віталія Савшак і Марта Воловець склали Вічні Обіти

26 серпня 2018 року у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, що у місті Львові, відбувся торжественний Чин складання Вічних Обітів сестер: Віталії Савшак та Марти Воловець. Сьогодні уся Служебницька Родина не тільки на землі, але й на небі, разом із преподобною матір’ю Йосафатою (Гордашевською) та мученицею Тарсикією (Мацьків) радіють і прославляють Господа за рішуче і вічне «Так» Господеві сестер Віталії та Марти. Чин Вічних Обітів уділив Отець Глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав (ШЕВЧУК) у співслужінні з іншими отцями.

У своїй проповіді Патріарх, пояснюючи притчу про виноградник (Мт. 21,33-42) зокрема сказав, що ця притча інтерпретує історію людини. Господар винограднику – це не хто інший, як Бог-Отець, а виноградник – це Божий народ. Плодами, що шукає Господь, є за висловом св. Августин, діла любові, які зроджує зі свого серця людина. У певний час Господь Бог приходить та шукає плоди, щоб пригадати, кому вповні належить цей виноградник; щоб ми усвідомили, що наше життя не є нашою власністю.

Звертаючись до сестер-професок, Блаженніший Святослав наголосив, що зараз прийшов час винозбору, бо вони віддали Господеві не те, що мають, а віддали самих себе! Обіти сестер – це знаки присутності посеред нас Царства Божого, знак того, що ціле наше життя є приготуванням, є як присінок у життя вічне. Отець і Глава нашої Церкви подякував рідним сестер Віталії та Марти за те, що у християнському дусі виховали своїх дочок. Він також висловив вдячність Господеві, що кличе «робітників у свій виноградник» і ця подія є радістю Церкви і народу, бо це той «добрий плід», який ми, як Церква приносимо, це знак того, що Господь дбає про свій народ, так як виноградар дбає про свій виноградник.

Провінційна Настоятелька Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії с. Мирослава Яхимець у своєму привітальному слові сказала, що прийнявши Боже запрошення до чернечої спільноти, ми вибрали дорогу любові. Божа любов покликала нас до життя, дає нам натхнення та силу до життя та служіння і щоб цієї сили не забракло, с. Мирослава закликала усіх сестер любити Слово Боже і плекати міцний зв’язок з Господом, щоб бути «плідною галузкою» у винограднику Божому. Крім того, сестра висловила вдячність рідним с. Віталії Савшак і с. Марти Воловець, а також запевнила їх про молитву та підтримку.

Сповнені радістю Господа, Сестри, що склали вічні Обіти, подякували усім, а особливо тим, хто спричинився до їх покликання, а також просили про подальшу молитву за них.

Сестри Служебниці, Львів


© 2015.Усі права застережено