Новини


Весілля в Соціальному Центрі Сестер Служебниць у Львові

20 жовтня 2018 року став пам’ятним днем як для Соціального Центру Сестер Служебниць у Львові, так і для Вікторії Шелестак. Саме нині ця дівчина, яка прожила в нас більше 3-х років, виходить заміж.

З самого ранку сестри і дівчата ретельно готувалися до цієї події: прикрашали каплицю, браму, центральний вхід, машину – згідно з загальноприйнятими народними традиціями, а також – через обставини, які склалися.

Благословення молодят іконою, напутнє слово, участь в Божественній Літургії, вінчанні теж випало на долю сестер. Сестри з великою відповідальністю, любов’ю і радістю взяли на себе ці обов’язки. Вікторія була приємно вражена, а також розчулена такою турботою і підтримкою сестер.

Дівчата з соціального центру теж долучилися до цієї події, організувавши «викуп» молодої у нареченого, а також взяли участь в прикрашанні дому і – в обряді благословення молодят, який провела с. Єроніма у нашій каплиці.

Коли присутні і гості зійшлися до каплиці, с. Єроніма прочитала молитву, у якій, зокрема, звучало: «Прославляю Тебе, Боже, Джерело любові. Завдяки Твоєму Провидінню ці двоє молодих людей – Мар’ян і Вікторія зустрілися в житті…Вчини ласкаво, щоб вони, які готуються до спільного життя і просять для цього Твоєї благодаті і благословення, завжди правдиво поклонялися і служили Тобі, а відтак – поважали, шанували і щиро любили одне одного…».

Опісля с. Єроніма словами Св. Письма, з іконою в руках благословила молодят: «Нехай Господь благословить вас і нехай Він вас стереже! Нехай Господь засяє на вас лицем Своїм і нехай буде милостивий до вас! Нехай Господь зверне на вас лице Своє і хай дасть вам мир!»

Потім с. Єроніма і с. Тетяна поїхали разом з нареченими і їхніми гостями в міський відділ реєстрації актів цивільного стану, де відбувся урочистий обряд реєстрації цивільного шлюбу і вручено свідоцтва про одруження.

А звідтіля – в с. Милятичі, Пустомитівського району, Львівської обл. – родинне село нареченого, де взяли участь в Божественній Літургії і Чині Вінчання.

Місцевий священик храму свв.безср. Косми і Дам’яна УГКЦ – о. Михайло Цегельський, у своєму слові наголосив на те, що це вперше в цьому селі, відколи він вінчає, шлюб відбувся з Божественною Літургією. І не пафос, чисельність гостей чи інші зовнішні речі вчиняють шлюб міцним, а саме – побудова сімейного життя з Богом.

А с. Єроніма, від імені сестер, подарувала сімейній парі «підручник» для навчання у новому закладі – Школі сім’ї – Новий Завіт. «Саме завдяки цій Книзі ви навчитеся, як збудувати міцні і люблячі родинні відносини, виховаєте добрих дітей і витримаєте в злагоді і мирі разом усе своє подружнє життя», - акцентувала с. Єроніма у своєму вітальному слові.

Потім сестри вручили Вікторії її «скриню» - придане, з яким молода дружина переїхала до свого нового дому: ковдра, подушки, постільна білизна, рушники. Опісля наречені і гості поїхали святкувати в один із закладів громадського харчування, а сестри повернулися додому - дещо втомлені, але вдячні Богові за пройдешній день.


© 2015.Усі права застережено