Новини


Свято Матері у захоронці в Червонограді

Ось і прийшла запашна, квітуча, барвиста весняна пора. Дерева і травичка одягнули свої новенькі зелені шати та вся матінка-земля вкрилася різноманітними кольорами. Природа, немовби, приготувалась до якогось великого свята. Все навколо просто зачаровує своєю красою! Так, саме так, адже друга неділя травня це незвичайний день – це свято найдорожчої в світі людини, Свято Матері. Яке ніжне і красиве це слово: мама, матінка, матуся, ненька… Скільки тепла і ласки криється у ньому! У цей день кожен вітає свою любу маму. Тож і діти захоронки преподобної Йосафати у Червонограді теж приготували для своїх матусь гарні віршики-привітання, пісні та красиві букетики весняних квітів.

Все у нашому житті починається саме з мами, як співали діти: « і казочка перша у світі, і сонячна подорож в літо, від мами – і літери, й слово». Тому важливо завжди пам`ятати про матусю рідненьку і молитися за неї.

Діти радісно вітали і свою Небесну Неньку – Діву Марію. Дякували Їй за опіку, захист, за материнський покров. Малюки дарували Пречистій щирі молитви, красиві віршики та свою улюблену пісню «Образ Твій – весняний первоцвіт», в якій прославляли Матінку Божу і просили, щоб завжди була з нами.

Мама – ніжна, чуйна, ласкава. Вона завжди поруч: в радості та горю, в дні веселі чи сумні, в хворобі чи в здоров`ї… Помолившись на Святій Літургії за своїх мам, діти віддали їх під покров Богородиці. А Вона – Божа Мати неодмінно допоможе, підкаже, поведе молодих матусь життєвою дорогою. І таким чином вони зуміють виховати своїх дітей доброзичливими, чесними, щирими, хорошими українцями.

С. Віра Герман, СНДМ


© 2015.Усі права застережено