Новини


Святе Причастя Урочисте…

27 травня 2018 року, у неділю П’ятидесятниці, а в народі кажуть, на Зелені свята, у Лондонській катедрі Пресвятої Родини відбулось ще одне свято Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя. На цей раз ці два Таїнства прийняли 23 дітей, які протягом року навчались у Школі Ісуса.

Розділити з ними цю радість прийшли їх хресні батьки, родичі та просто друзі. Божественну Літургію відслужив Преосвященний Владика Гліб Лончина і Генеральний Вікарій та парох катедри всечесніший о. Андрій Хома.

Вже зночі почали відбуватись чудесні події – природа, немов би дитяча душа, очистилась громами і блискавками з рясним дощем від пилу і бруду. Зранку дітей зустрічало яскраве сонечко, а не грози, як обіцяв прогноз погоди. Навіть пташки співали якось по-особливому. Церква також переодягнулась у зелене вбрання – колір життя. І справді було відчутно немов би Святий Дух вилив на всіх присутніх свої Дари і Плоди, а особливо свою любов. Це можна було побачити у щирих усмішках дітей та на радісних обличчях людей.

Коли настала урочиста мить Святого Причастя, можна було спостерігати, як діти пережили свою особисту зустріч з Богом. Дуже б хотілося, щоб ця дружба з Ісусом ніколи у них не закінчувалася. Діти також поділились своєю радістю з усіма у віршах і піснях. В цей день батьки першопричасників подякували сестрам Служебницям с. Бернадеті та с. Ірині, владиці та отцям, а також всім катехиткам, які допомагали дітям у спільній мандрівці до зустрічі з Богом.

Свято закінчилось солодко, адже діти, та й дорослі, мали можливість побути разом та поспілкуватись одні з одними за смачним шматочком торта, який поділили на всіх присутніх. Так хочеться сьогодні вигукнути разом з псалмоспівцем: «Спробуйте і подивіться, який добрий Господь! Щасливий той, хто до нього прибігає!»

С. Бернадета Ярославцева, СНДМ


© 2015.Усі права застережено