Новини


У Коломиї упокоїлася в Бозі с. Софронія Сава

31 серпня 2018 року в Коломиї, у монастирі Сестер Служебниць, упокоїлася в Бозі с. Софронія Ольга Сава на 71 році життя і 40 чернечого покликання.

Розклад похоронних богослужінь

01.09. 2018, субота, 20:00 – Парастас

02.09.2018,неділя 11:00 – Архиєрейська Божественна Літургія і похорон.


Короткі відомості про с. Софронію Саву, СНДМ

Ольга Сава народилася 15 липня 1947 року у с. Джурків, що на Коломийщині Івано-Франківської області. Батьки Михайло та Ангелина Сава леліяли ще чотири донечки, окрім Олі. З малих літ Оля дуже любила природу і все живе навколо. Ще змалку мала велику цікавість до оточуючого світу і досліджувала її. У 1964 році дівчина закінчила 8 класів середньої Коломийської школи № 6 і продовжила навчання у Коломийській школі №1 аж до 1968 року.

У 1978 році Оля вступила до Згромадження Сестер Служебниць у Львові і отримала монаше ім’я Софронія. У березні 1981 році с. Софронія сказала своє “Так” Богові, складаючи Перші Обіти. Вічні Обіти сестра склала у свято Успіння Пресвятої Богородиці у 1987 році на руки Провінційнної настоятельки с. Філомени Юзьків.

Будучи у Згромадженні, сестра Софронія закінчила катехитичні курси у Львові. Сестра перебувала на різних спільнотах - у Перегінську, Червонограді, Жовкві, Заліщиках, Івано-Франківську, Вінниці, Підволочиську, Бережанах та Коломиї. Вона виконувала дуже різну працю, проте дуже любила поратися у саді та городі. На кожній спільноті, де перебувала, завжди щось садила і доглядала. Сестра зналася на лікуванні травами і мала ліки для усіх хворіб.

С. Софронія мала чуйне і добре серце, тому з великою любов’ю і уважністю доглядала багатьох старших сестер. Сестра також працювала у лікарні у м. Бережанах. Крім того, вона шила і доглядала за дітьми у садочку. У Вінниці с. Софронія дбала про красу Божого храму і готувала усе потрібне для Літургії.

Сестра багато молилася і допомагала співсестрам по дому, завжди радо вислуховувала і давала поради при потребі. У часі недуги була мирна і терпелива, усе приймала і дякувала за найменшу послугу.

Вічна їй пам'ять!


© 2015.Усі права застережено