Новини


Урочисте Святе Причастя у катедрі Пресвятої Родини Лондона

Для 14 дітей катехитичної Школи Ісуса, що діє при катедрі Пресвятої Родини у Лондоні, два останніх дні були не тільки хвилюючі, але й незабутні. Цілий рік вони приготовлялись до цих двох життєво важливих Святих Таїнств: Першої Святої Сповіді та Урочистого Святого Причастя. А допомагала їм у цьому катехитка п. Леся Токарська. І ось наступила ця довгоочікувана хвилина, коли кожна дитина пережила особисту зустріч з люблячим милосердним Отцем у святій сповіді та укріпила свою дружбу з Ісусом у святому Причасті.

У неділю 20 травня 2018 року катедра Пресвятої Родини у білому вбранні ніжних квітів зустріла своїх маленьких парафіян словами чудової пісні «Прийдіте, поклонімося – це Христос, наш Цар» у виконанні катедрального хору «Промінь надії» під керівництвом п. Петра Кочанського. Діти самостійно відновили свої хресні обітниці, які у святому Таїнстві Хрещення складали їхні хресні батьки, коли вони ще не вміли розмовляти. Божественну Літургію очолив Преосвященний Владика Гліб Лончина у співслужінні з Генеральним Вікарієм та парохом катедри всечесниішим о. Андрієм Хомою, канцлером о. Миколою Матвіївським та о. Михайлом Соловеєм.

Після Божественної Літургії діти поділились своєю радістю, розповідаючи вірші та співаючи пісні на двох мовах: українській та англійській. Кожний першопричасник отримав Сертифікат та особливий подарунок – Святе Письмо, щоб і надалі поглиблювати свою дружбу з Ісусом. І чудовим завершенням свята став спільний солодкий стіл для дітей та дорослих, де всі мали змогу поспілкуватися та обмінятися враженнями з пережитого. А родзинкою цього став святковий торт з іменами всіх першопричасників, якого вистарчило на всіх присутніх.

Нехай Господь щедро зсилає свої ласки для дітей та їх батьків, щоб це свято могло продовжуватись кожної неділі, адже «Ісус Христос учора і сьогодні – той самий навіки!»

с. Бернадета Ярославцева, СНДМ


© 2015.Усі права застережено