Новини


Конференція про «Внесок слуги Божого о. Кирила Селецького в розвиток дошкільної освіти на Галичині»

12 червня 2018 року Божого Сокальсько-Жовківська Єпархія УГКЦ та Згромадження Сестер св. Йосифа організували конференцію для педагогів закладів дошкільної освіти. Тема зустрічі була «Внесок слуги Божого о. Кирила Селецького в розвиток дошкільної освіти на Галичині».

Почесними гостями конференції були: с. Єлисавета Бігун, Головна Настоятелька Згромадження Сестер Святого Йосифа, о. Василь Крушельницький, представник місцевого єпархіального уряду і с. Христофора Буштин, СНДМ, Голова Патріаршої комісії освіти й виховання УГКЦ.

Стан дошкільного виховання в Галичині кінця XIX – початку XX ст. описала Анна Федорович, к. пед. н., доцент кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти ДДПУ імені І. Франка.

Про життя, харизму та діяльність о Кирила Селецького доповіла с. Маркіяна Василишин, ЗССЙ, постулятор у справі беатифікації слуги Божого.

На основі архівних світлин та перших правил Конституцій СНДМ була представлена доповідь с. Філоменою Чворсюк, СНДМ про створення першої захоронки на Галичині Сестрами Служебницями, о. Кирилом Селецьким та о. Єремією Ломницьким, ЧСВВ в Жужелі.

Про зміст оповідань для дітей о. Кирила Селецького розповіла Надія Дудник, к. пед. н., доцент кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти ДДПУ імені І. Франка.

Педагогіку о. Кирила, пронизану євангельськими заповідями, охарактеризував о. Юрій Завійський, духівник ЗДО «Ангелятко», м. Дрогобич.

С. Євфросинія Сеник, ЗССЙ, директор благодійного закладу дошкільної освіти «Ангелятко» у Дрогобичі, окрім модерування конференції, розповіла про сучасний стан закладів дошкільної освіти Згромадження Сестер Святого Йосифа в Дрогобичі, в Королево (Закарпаття), і у Потеличі.

Учасники конференції мали можливість оглянути приміщення садочка, взяти участь у дитячому концерті закладу імені о. Кирила і почастуватись.

С. Філомена Чворсюк, СНДМ


© 2015.Усі права застережено