Новини


Свято святого Миколая у Києві

У грудні всі діти, а також дорослі з нетерпінням чекають на прихід св. Миколая. Цього року він прийшов також і до дітей київських парафій.

16 грудня св. Миколай завітав до храму св. Василія Великого Отців Василіян. У святковому дійстві взяли участь майже 200 дітей. С. Єротея Сорока з дітьми різних груп катехитичної школи підготувала цікаву та різнобарвну програму: діти співали, розігрували сценки, розповідали вірші. Батьки подбали, щоб кожна дитина була вдягнена у гарний костюм або вишиванку. Звичайно, кульмінацією свята був прихід св. Миколая. Діти ставали у чималу чергу, щоб розповісти йому вірш та сфотографуватись. Усі після свята з гарним настроєм, і звичайно подарунками, повертались до своїх домівок.

А св. Миколай дальше помандрував Києвом і 23 грудня завітав до храму св. Миколая, що на Аскольдовій могилі. С. Марта Воловець разом з катехитами підготувала дітей до зустрічі зі св. Миколаєм. Діти з радістю готувались до свята – розучували таночки, пісні, вірші, сценки, вчились грати на сопілочках і все це на святі подарували св. Миколаєві. Як завжди небесний гість не прийшов з порожніми руками, а приніс солодкі подарунка всім присутнім в церкві, а дітям ще і цікаві книжечки. Діти дякували і прощались зі св. Миколаєм і просили не забути прийти до них наступного року.

С. Марта Воловець, СНДМ


© 2015.Усі права застережено