Новини


День катехита урочисто відсвяткували в катедрі Пресвятої Родини в Лондоні

У неділю 30 вересня 2018 року в катедрі Пресвятої Родини в Лондоні святкували День катехита. Божественну Літургію очолив Преосвященний Владика Гліб Лончина. Йому співслужили Генеральний Вікарій та парох катедри о. Андрій Хома та гість з України о. Василь. Ось уже 4 роки при парафії діє катехитична Школа Ісуса, яка розпочалася з приїздом двох Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії – с. Бернадети Ярославцевої та с. Ірини Хомин. Потрібно сказати, що катехизація при катедрі проводилась і раніше, що послужило гарним фундаментом для продовження та розвитку діючої катехитичної школи.

У Катехизмі УГКЦ «Христос – наша Пасха» зазначено:

«Метою катехизації – основного діяння Церкви – є навчати й виховувати у вірі християнина та провадити його до сопричастя з Ісусом Христом та церковною спільнотою».

Саме цю місію звершують катехити під проводом Владики Гліба та священиків, отримуючи спеціальну місію від Церкви. Дякувати Богу, кількість дітей у нашій Лондонській школі з кожним роком збільшується. Це вимагає також і більше людей, які б хотіли та могли передавати живу віру малим християнам. Тому вітаємо в цьому році наших дорогих катехитів, які будуть звершувати постійний духовний супровід для наших дітей, молоді та дорослих протягом цього року: с. Бернадету Ярославцеву, СНДМ та с. Ірину Хомин, СНДМ, п. Галину Білинську, п. Лесю Кенну-Токарську, п. Марію Соловій, п. Олену Оленчук, п. Галину Чупринюк, п. Марію Гордійчук, п. Марту Соловей, п. Анастасію Слізяк та п. Мирославу Гутник.

Нехай Господь пошле Вам всім Своє щедре Батьківське благословення для служіння Церкві та народу, а Пречиста Діва Марія стане справжнім прикладом для наслідування у слуханні, прийманні та даруванні Слова Божого – Ісуса Христа усім, хто хоче бути учнем Ісуса. І як побажав Владика Гліб усім катехитам, як теж і батькам, які є першими катехитами в родині: «Передавайте Боже Слово з радістю і запалом!» Ще раз, дорогі катехити, вітаємо Вас і бажаємо Вам жити у єдності з Богом і ділитись своєю вірою з іншими на многая літа!

С. Бернадета Ярославцева, СНДМ


© 2015.Усі права застережено