Новини


День Преподобної Йосафати Гордашевської в Соціальному Центрі «Дім надії» у Львові

День Преподобної Йосафати Гордашевської традиційно святкують у кожній спільноті Сестер Служебниць. Не винятком була і спільнота сестер з Соціального Центру «Дім надії», що у Львові.

У навечір’я свята в каплиці «Всіх святих України» сестри разом з вірними і о. Зіновієм Хоркавим, парохом храму «Пресвятої Богородиці Володарки України», який очолив богослужіння, молилися Велику Вечірню з Литією. А в сам день свята – Божественну Літургію в тій же каплиці. О. Зіновій, який служив Літургію, наголосив на особливості цього свята для новоствореної парафії, поскільки в майбутньому - це буде перший храм у Львові і в світі на честь Преподобної Йосафати, уродженки нашого міста.

Ввечері, 20 листопада, святкування продовжилося в Соціальному Центрі Молебнем і творчим заходом, який приготувала с. Єроніма Вовчак разом з дівчатами, мешканцями дому. На захід були запрошені родини переселенців з Донбасу і парафіяни каплиці «Всіх святих України» (в майбутньому – храму Преподобної Йосафати).

Молитовний вечір, який складався з інсценізації, де в ролі с. Йосафати дівчина Роксоляна прочитала її молитву про Небесний Єрусалим, зачитанням цитат з роздумувань Преподобної, застанова над її життям і молитва про радість, залишили в серцях присутніх глибокий духовний відгомін.

С. Єроніма в слові про Блаженну Йосафату акцентувала на її «малій» і одночасно великій, в очах Бога, дорозі святості. Вона, яка «зуміла втілити Євангеліє» у своє щоденне життя, є прикладом і заохотою для кожної сучасної людини до виконання волі Божої. Бо, як казав Блажен. Любомир (Гузар ): «Святість – це виконання волі Божої нащодень»; а Папа Франциск говорив про «святість по сусідсту» - звичайну, щоденну вірність Богові і Його Заповідям.

«Тому, - завершила с. Єроніма,- с. Йосафата є для нас прикладом, як можна стати святим, ревно і вірно виконуючи свої щоденні обов’язки, плекаючи глибоку злуку з Богом».

Завершився захід смачним почастунком, який з любов’ю приготували с. Вероніка Хитра і с. Тетяна Головчак разом з дівчатами.

с. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено