Новини


Величаємо тебе, Преподобна Мати Йосафато!

Святкування празника Преподобної Йосафати Гордашевської у Надвірні розпочалося у неділю 18 листопада 2018 року урочистою Божественною Літургією у храмі Благовіщення Пречистої Діви Марії, яку відслужив о. Андрій Бакота, декан Надвірнянський. Відтак діти катехитичної школи віршами та піснями розповіли про життєвий подвиг Блаженної Йосафати. Також усі парафіяни мали можливість вшанувати мощі співзасновниці Згромадження Сестер Служебниць. Цього ж дня після чергової Літургії парафіяни оглянули фільм «Блаженна Йосафата – світло з України».

20 листопада, у сам день Преподобної Йосафати, двері монастиря Сестер Служебниць у Надвірні були відчинені для усіх, хто бажав прийти та молитвою вшанувати мощі першої Служебниці. Вранці до нас завітали дошкільнята з дитячого садка «Світлячок», разом з вихователями та батьками. Діти невеликим концертом вшанували пам’ять Преподобної Йосафати, а о. Василь Панівник благословив їх святими мощами.

По обіді до каплиці реколекційного дому приходили усі, хто бажав молитися про небесне заступництво першої Служебниці. Священики з Надвірнянського деканату відслужили Молебень та Акафіст до Преподобної Йосафати, після чого усі присутні мали нагоду вшанувати мощі Йосафати.

Святкування у Надвірні продовжиться у неділю, 25 листопада, у храмі Воздвиження Чесного Хреста. Під час трьох Божественних Літургій буде виставлено мощі Преподобної Йосафати. Миряни матимуть нагоду більше дізнатися про Йосафату та переглянути відеофільм.


© 2015.Усі права застережено