Новини


Святкування дня Преподобної Матері Йосафати у Львові

20 листопада 2018 року у Провінційному домі Благовіщення Божої Матері, що у Львові, відбулося святкування дня нашої Преподобної Матері Йосафати. У навечір’я свята, 19 листопада, святкову Вечірню з Литією відслужив ієромонах Студійського уставу Севастіян Дмитрух. У своєму слові до Сестер отець заохотив сестер до молитви і посту за нові покликання до богопосвяченого життя.

У сам день святкування розпочалося Божественною Літургією, яку відслужив наш вірний капелан о. Володимир Процик. Отець побажав Сестрам, щоб ми були євангельською плідною виноградиною, яка приносить плоди добра, жертовності, любові до ближніх, так як це робила Блаженна Йосафата.

Протягом цілого дня у монастирській каплиці відбувалися моління Молебню до Преподобної Йосафати, які служили о. Петро Рак, парох Церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці, о. Іван Мазуренко, СДБ, парох Церкви Покрова Пресвятої Богородиці. Усі бажаючі мали можливість переглянути фільм про життя нашої Співзасновниці, поспілкуватися з Сестрами, отримати мирування і звичайно ж, прикластися до мощей Преподобної з молитвою прослава, подяки, прохання та сильним довір’ям у Її заступництво.

Прославити Блаженну прийшли і Семінаристи Львівської Духовної Семінарії Святого Духа разом з Ректором о. доктором Ігорем Бойко. Мелодійний, молитовний спів братів зворушував усіх молільників до глибини серця!

Сестра Йосафата під час життя з особливою увагою та турботою ставилася до хворих, не забула про них у сьогоденні. Сестри: Еммануїла Харишин, Михайлина Горнакевич та Тадея Кланца завітали з мощами Преподобної Матері Йосафати до Шпиталю Митрополита Шептицького, де працює і служить добрим словом розради та підтримки с. Святослава Пилип’юк, як також до хворих Клінічної лікарні Львівської залізниці.

Нехай Господь буде прославлений через своїх Святих, у числі яких є проста, смиренна і тиха Сестра Служебниця – Йосафата Гордашевська!

Слава Богу, честь Марії, нам мир!

С. Лукія Скіра, СНДМ (Львів)


© 2015.Усі права застережено