Новини


Урочисте вшанування Блаженної Йосафати Гордашевської в Лондоні

18 листопада 2018 року в катедрі Пресвятої Родини в Лондоні відбулись урочистості, присвячені вшануванню української блаженної Йосафати Гордашевської.

На уроках катехитичної школи діти в кожному класі мали можливість познайомитись з блаженною Йосафатою через розповіді катехитів, а також слайди, які спеціально для дітей намалювала художниця Надія Токарська. Діти із задоволенням молились до блаженної, співали пісню «Ласками багата» і пообіцяли часто молитись до преподобної Йосафати. Для цього вони самостійно прикрасили іконку святої з молитвою до неї, яку понесли до своїх домів.

На кожній Божественній Літургії отці виголосили проповідь про життя та чесноти блаженної Йосафати. Також були виставлені мощі блаженної Йосафати для вшанування. Після Літургії для дітей с. Бернадета Ярославцева мала коротке слово до парафіян, особливо для дівчат, щоб вони прислухалися до голосу Божого у їхньому серці і, можливо, дехто отримає покликання стати членом Згромадження Служебниць Непорочної Діви Марії, якого першою сестрою була блаженна Йосафата. Вкінці всі разом помолились десятку вервиці до преподобної Йосафати. І так як Йосафата любила дітей і завжди мала для них у своїх кишенях солодощі та образки, діти також отримали цукерки від блаженної Йосафати. А всі інші присутні могли взяти з собою медалики та іконки.

Після вечірньої Літургії був відслужений Молебень до блаженної Йосафати, а також усі присутні могли побачити слайди про її життя, які приготувала с. Бернадета. Святковий день закінчився, але не закінчились молитви до блаженної, а також її заступництво перед Богом за нами у всіх наших земних проханнях. Віримо, що вона супроводжуватиме всіх, хто до неї звертатиметься у своїх молитвах: Блаженна Йосафато, молися за нас!

С. Бернадета Ярославцева, СНДМ


© 2015.Усі права застережено