Новини


Святкування дня Блаженної Йосафати в Червонограді

Святкування Блаженної Йосафати в Червонограді розпочалось 17 листопада 2018 року, в парафії Святого Юрія. Вечірню та Літургію відслужив о. Петро Венгрин, ЧСВВ, співали Сестри Служебниці. По Літургії парафіяни мали можливість прикластись до мощей Блаженної Йосафати, а опісля, згідно місцевої традиції, всі процесійно йшли до місця її поховання, де помолились вервицю до Блаж. Йосафати, просячи про заступництво в потребах.

20 листопада, у сам день пам’яті Блаженної Йосафати, монастир Сестер Служебниць був відкритий для бажаючих помолитись та прикластись до мощей. Вранці в каплиці монастиря відслужив Божественну Літургію о. Михайло, сотрудник церкви Пресвятої Богородиці Владичиці України. А по обіді, о. Михайло Микита відслужив Акафіст до Бленної Йосафати, та закликав присутніх наслідувати її святість. Діти з захоронки, під проводом сестер, щиро прославляли Блаженну Йосафату в пісеньках та молитві.

21 листопада, на запрошення о. Климентія Стасіва ЧСВВ, пароха церкви Василія Великого в с. Межиріччя, сестри відвідали цю парафію, щоб разом молитись та вшанувати Блаженну Йосафату. З цього дня парафія отримує мощі Блаженної Йосафати, як повідомив отець: « Стараннями с. Ярослави Ільків», яка є родом з цієї місцевості. По Літургії, всі присутні вшанували мощі Блаженної Йосафати.


© 2015.Усі права застережено