Новини


Дошкільнята захоронки в Червонограді святкують день Блаженної Йосафати

Незважаючи на те, що святий Михаїл цього року «приїхав на білому коні» так точно в переддень свого свята, принісши із собою сніг, морозець, все-таки діти із захоронки у Червонограді не злякались холоду і прийшли привітати свою улюблену Покровительку – блаженну Йосафату в її День народження.

Малюки вже багато знають про життя Першої Сестри Служебниці: сестра Домініка Погорелець та сестра Віра Герман часто розповідають дітям про те, ким була блаженна Йосафата, що робила і як стала святою. А щоденна ранкова молитва до преподобної, за мир в Україні, за всіх священників, монахів стала невід’ємною часточкою життя малечі в цьому садочку.

Напередодні свята діти охоче вивчали нові пісеньки про святу, а також всіма вже відому і люблену «Засіяла в Жужелі зірниця». Перед Акафістом до блаженної Йосафати, який відслужив отець Михайло Микита із церкви Богородиці – Владичиці всієї України, у віршах та піснях малюки розповіли усім гостям про її святе життя. А отець Михайло у своїй проповіді пояснив глибоке значення слова «преподобна», адже саме такою була Йосафата Гордашевська. Він наголосив, що всі ми створені на образ і подобу Божу, тому, як і блаженна Йосафата, повинні також уподібнюватися до Бога, ставати святими.

Щира молитва батьків, дітей та всіх, хто знає і любить Йосафату линула в цей день до небес і підносила думки до свого Творця. А наша ласкава Заступниця,без сумніву, була посеред нас, охороняючи від усяких бід.

Преподобна Мати Йосафато, навчи нас робити добрі вибори у нашому житті і йти твоїми стежками.

С. Віра Герман, СНДМ (Червоноград)


© 2015.Усі права застережено