Новини


Святкування празника Блаженної Йосафати Гордашевської в Бережанах

20 листопада, коли вшановуємо пам’ять Блаженної Йосафати Гордашевської, учні 1А і 2Б Бережанської ЗОШ № 3 щиро молилися до Блаженної Йосафати, щоби попросити в неї заступництва для себе, своїх батьків, вчителів. Адже святість Сестри Йосафати проявлялась у найменших і непомітних речах – у добросовісному виконанні своїх щоденних обов’язків з надзвичайною вірою і любов'ю. Тому всі ми можемо брати приклад з Блаженної Йосафати.

Також учні 3А з батьками слухали розповідь про життя і служіння Йосафати у каплиці Успіння Пресвятої Богородиці, яка належала монастирю Сестер Служебниць до приходу радянської влади (з 1907 до 1947 р.). Тут особисто молилася Блаженна Йосафата, коли перебувала в Бережанах. У нашому місті виконувала своє служіння її рідна сестра – с. Арсенія Гордашевська, яка є похована на міському цвинтарі разом з іншими Сестрами Служебницями.

Віримо, що Блаженна Йосафата, яка за свого земного життя була перейнята духом служіння ближнім «…там, де є найбільша потреба», і тепер у Небі заступається за тих, хто молитовно до неї звертається.

«Блаженна Йосафато, молися за нас!»

С. Діонісія Трач, СНДМ


© 2015.Усі права застережено