Новини


Зустріч настоятельок Провінції Співстраждання Матері Божої в Україні

31 березня – 1 квітня 2017 року у Провінційному домі Сестер Служебниць у Львові відбулася зустріч сестер настоятельок Провінції Співстраждання Матері Божої. На зустріч прибули настоятельки з різних спільнот в Україні.

31 березня, на початку зустрічі, сестри мали нагоду розповісти про різні цікаві спільнотні та пасторальні події, зокрема про перебування подорожуючої ікони з мощами Блаженної Йосафати у монастирях та парафіях, де здійснюють свій апостолят Сестри Служебниці. Справді, це є великим даром, що Блаженна Йосафата, Співзасновниця Згромадження Сестер Служебниць, через подорожуючу ікону, у 125-літній ювілей Згромадження, могла відвідати різні віддалені парафії, родини і зустрітися з окремими людьми, які щиро просили її молитовного заступництва.

Також на зустріч настоятельок прибув з Києва о. Роман Лаба, OSPPE, який під час конференції поділився зі сестрами коментарем на біблійну притчу про милосердного самарянина та порадами про молитву з Божим Словом.



Відтак до сестер настоятельок звернулася с. Боніфатія Дяків, Провінційна Настоятелька. Сестра Боніфатія розповіла присутнім про візитацію місійних спільнот, зокрема в Караганді та Астані (Казахстан), Брюсселі (Бельгія), Лондоні (Великобританія). Тут наші сестри-місіонерки вкладають багато молитви, праці та ентузіазму в Апостольських Нунціатурах в Астані, Брюсселі та Лондоні, в резиденції Владики Гліба Лончини, у парафіях для служіння нашим українським заробітчанам та місцевим українським громадам.

Візитація Провінційної Настоятельки на цих теренах теж була поєднана з моліннями перед подорожуючою іконою Блаженної Йосафати.

Провінційна Настоятелька розповіла про нові потреби та виклики Церкви, а також заохотила сестер відважно на них відповідати.

Також с. Боніфатія поділилася гарною новиною, що завдяки коштам, зібраним під час молитовної подорожі ікони з мощами Блаженної Йосафати, Сестрами Служебницями буде проведено літній християнський табір для дітей з сірої зони АТО.

1 квітня зустріч продовжилася Божественною Літургією за с. Дарію Пітулик, вчительку новичок, яка цього для святкує іменини.

Після молитви п. Дмитро Якимець провів зустріч про планування, оскільки воно являється однією з чотирьох функцій управління. Сестри дізналися про зміст, мету, доцільність і принципи планування, про час, його правильне використання і «поглиначів» часу, про 10 принципів організації робочого часу, а також почули багато практичних порад.






© 2015.Усі права застережено