Новини


Празник Благовіщення в Провінційному домі Сестер Служебниць у Львові

6 квітня 2017 року на запрошення с. Боніфатії Дяків, Провінційної Настоятельки, Преосвященніший Владика Володимир Груца, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, відслужив Велике Повечір’я з Литією з нагоди Празника Благовіщення Пресвятої Богородиці у каплиці Провінційного дому Сестер Служебниць у Львові. У цей празник сестри згадують також відхід до неба Блаженної Йосафати, співзасновниці Згромадження Сестер Служебниць.

У проповіді Владика Володимир підкреслив, що у святі Благовіщення Боже «так» зустрічається з людським «так». Нехай це «так» завжди товаришує нам богопосвяченому житті.

Вкінці Владика уділив сестрам Архиєрейське Благословення.



Святкування продовжилося 7 квітня Божественною Літургією, яку відправив о. Веніямин Чернега, ЧСВВ. У проповіді о. Веніямин підкреслив, що Свято Благовіщення - це свято духовної весни та поділився роздумами про те, що означають слова Пресвятої Богородиці: «Ось я, Слугиня Господня» для сучасної людини. Також 98 років тому у Кристинополі саме на празник Благовіщення сказала Богові: «Так» у день свого відходу до Господа Блаженна Йосафата.




© 2015.Усі права застережено