Новини


Літній християнський табір «Великого бажайте!» для дітей з Донбасу

16-26 серпня 2017 року в Яремче відбувся літній християнський табір на тему «Великого бажайте!» для дітей Донецького екзархату. 50 осіб з Донецька та області, з Кам’янського, Дніпра, Запоріжжя, а також діти-переселенці з різних міст і сіл України мали можливість духовно і фізично відпочити в мальовничих Карпатах.

Табір «Великого бажайте!» організували і провели с. Єроніма Вовчак, Голова Катехитичної Комісії ДЕ, разом з «Карітас – Кам’янське», за сприянням Координаційної Ради душпастирства у критичних ситуаціях УГКЦ. Протягом 10 днів діти разом з провідниками і аніматорами роздумували про заповіді блаженств і про блаженства у житті Патріарха Йосипа Сліпого; у творчий спосіб вчилися діяти згідно християнських цінностей, йти шляхом до справжнього щастя, яким є Бог.

Поряд з виховними зустрічами, учасники табору відвідали різноманітні екскурсії, здійснили походи в гори. Навчаючись долати життєві вершини, вони також підкорили і найвищу вершину українських Карпат – гору Говерлу.

Вслухаючись в євангельські поради блаженств, над якими роздумували протягом тижня, декілька дітей виявили бажання вперше прийняти Святі Тайни Хрещення, Покаяння і Пресвятої Євхаристії, до яких їх підготувала с. Єроніма, а уділив о. Юрій Сас, ЧНІ.

Цей табір для дітей з Донбасу: окупованих, прифронтових територій, переселенців був не лише оздоровчо-відпочинковим, а своєрідною реабілітацією після пережитого досвіду війни. Тому вони залишали табір зі словами великої вдячності, сльозами радості через позитивний досвід і одночасно - смутку від потреби розставання, а також – з прагненням і надією повернутися сюди ще раз.

Складаємо велику вдячність всім Добродіям, завдяки яким зміг відбутися цей табір, і нехай у всьому буде прославлений Господь!

с. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено