Новини


Мамо Йосафато, ми всі твої діти

Кожного року у листопадових днях, ми святкуємо свято Блаженної Йосафати Гордашевської. На парафіях, чи у домах Сестер Служебниць НДМ проводять молитовне почитання мощей Блаженної. У Києві теж відбулося моління на двох парафіях, на яких виконують своє служіння Сестри Служебниці, а саме у храмі св. Миколая на Аскольдовій могилі та храмі св. Василія Великого, що при монастирі Отців Василіян.

На кожній Божественній Літургії священики виголошували проповідь про Блаженну Йосафату, а вірні могли отримати благословення мощами. На парафії св. Василія Великого група дітей, що готуються до Сповіді та Урочистого Святого Причастя, за допомогою с. Міріям Голуб, підготували виступ, у якому прославили піснями та віршами Блаженну Йосафату. І звісно, після виступу отримали цукерки від Йосафати.

Увечері в монастирі Сестер Служебниць відслужилася Велика Вечірня з Литією, яку очолив о. Тома Кушка, ЧСВВ, у співслужінні з о. Андрієм Хім’яком, о. Миколою Семенишином, о. Романом Ільницьким.

Також вірні, які прийшли, щоб помолитися до Блаженної Йосафати, мали нагоду послухати свідчення родини Ярмистих із м. Ірпінь про допомогу Йосафати у їхньому житті. Зворушливим було і те, що у свідченні взяла участь маленька Злата-Йосафата. Дитинка народилася за молитвами батьків до Блаженної Йосафати.

Переглянувши фільм «Блаженна Йосафата – світло з України» та почастувавшись гарячим чаєм з тістечками, усі розійшлись по своїх домівках. Дякуємо Богові та Блаженній Йосафаті за такий молитовно насичений день.

Маємо ще одну гарну нагоду розповісти про нашу Блаженну слухачам «Радіо Марія», передача відбудеться у середу 23 лиспопада за участю с. Еммануїли Харишин, СНДМ. Дякуємо Богові та Блаженній Йосафаті за всі отримані ласки.

С. Міріям Голуб, СНДМ


© 2015.Усі права застережено