Новини


Семінар для для катехитів і аніматорів Донецького Екзархату під гаслом "Великого бажайте!"

17-18 червня 2017 р. в приміщенні Львівської Духовної семінарії Св. Духа відбувся навчальний семінар «Організація і проведення літніх християнських таборів» для катехитів і аніматорів Донецького Екзархату.

Семінар організувала і провела с. Єроніма Вовчак, Голова Катехитичної Комісії ДЕ, при підтримці Катехитичної Комісії КГВА.

У заході взяли участь 17 катехитів і аніматорів з Донецької, Луганської областей, з Дніпра, Запоріжжя, переселенці з Вишгороду і Івано Франківська. Темою семінару була «Великого бажайте!» - слова Патріарха Йосипа Сліпого, рік пам’яті якого є присвячений в нашій Церкві.

На семінарі були представлені катехизи, інтерактивні методи, майстер класи і методичні розробки щодо проведення літнього табору по даній тематиці, поєднуючи дорогу євангельських блаженств з особою і життям Патріарха Йосипа. Як сказав Блаженніший Святослав: «Нехай цей рік пам’яті Патріарха Йосипа Сліпого буде роком молитви в нашій Церкві і роком, який зробить нас сильнішими, не тільки через те, що прочитаємо його книги чи свідчення, а через те, що за його посередництвом ми з вами стали ближчими Бога, стали кращими християнами і кращими українцями».

Учасники семінару були вдячні за корисну і пізнавальну інформацію, яку вони зможуть використати при проведенні таборів і в катехитичних заняттях протягом року.

Відгуки учасників семінару:

«Семінар для аніматорів та катехитів по впровадженню літніх християнських таборів був надзвичайно цікавим та корисним. Мене вразило, що такі важкі теми з катехизму та історії Церкви були викладені надзвичайно просто та легко для розуміння, але, водночас, інформативно. Семінар проходив в дружній та невимушенній атмосфері, гостро приправлений гумором та щирістю с. Єроніми. Дякую за цей семінар сестрі та всім жертводавцям, які долучились до його проведення. (Катехит Анна Жгун, Дніпро).

«Дякую організаторам семінару, який пройшов для мене із великим задоволенням і користю! Стільки корисних порад, методичого матеріалу, пісень, танців! Стільки вражень, щирості, любові, розуміння! Я в захваті! Особливо подяка від мене с. Єронімі за запрошення і проведення семінару. Тепер можу визнати – я готова до праці! Слава і хвала Господу Нашому!» (Катехит Ірина Бондарева, Донецька обл.).


© 2015.Усі права застережено