Новини


Реколекції для сестер під проводом Владики Теодора Мартинюка

У реколекційному домі Преподобної Йосафати Гордашевської у Надвірні з 6 по 13 серпня тривали реколекції для Сестер Служебниць під проводом Преосвященного Владики Теодора Мартинюка, Єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівської Єпархії.

Протягом тижня Владика ділився з сестрами роздумами про невід’ємну частину нашого життя – терпіння, на основі Псалма 22. Владика Теодор наголошував на надзвичайну важливість довір’я до Господа у всіх моментах життя, а особливо у час випробувань і страждань. Син Божий через свою смерть на хресті надав стражданню великої вартості, а отже, як каже св. ап. Павло, «як разом з Ним терпимо, то з Ним будемо і прославлені»(1 Кор. 1,7).

Приводячи численні приклади наших українських блаженних, Владика відзначив їхнє позитивне наставлення до життя, погляд у майбутнє і людяність – саме так людина, яка живе повнотою Божої Присутності, поводиться перед лицем страждання. Крім того, Владика закликав пам’ятати, що страждання завжди перемінюються у радість.

У неділю 13 травня, під час Божественної Літургії, яку відслужив о. Павло Яхимець, ЧСВВ, с. Магдалина Шульгіна, с. Віра Герман, с. Юстина Іванчук, с. Анна Шабля склали тимчасові обіти.

с. Магдалина Шульгіна, СНДМ


© 2015.Усі права застережено