Новини


У Римі триває ХІІІ Генеральна Капітула Сестер Служебниць

У Папській Колегії Святого Йосафата в Римі триває ХІІІ Генеральна Капітула Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, яка розпочалася 9 липня 2017 року.

Кілька днів на початку Капітули зі сестрами був Преосвященний Владика Михаїл Бубній, Екзарх Одеський та делегат Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ.

10 липня у Базиліці Святого Петра в Римі відбулося святкування 125-літнього ювілею Згромадження Сестер Служебниць. Архиєрейську Божественну Літургію очолив Преосвященний Владика Михаїл Бубній, Екзарх Одеський, у співслужінні Владики Діонісія Ляховича, Апостольського візитатора для українців греко-католиків Італії,та Владики Іринея Білика, каноніка Базиліки Санта Марія Маджоре, отців василіян на чолі із Протоархимандритом о. Генезієм Віомаром та інших численних отців з різних країн. Присутнім на урочистості був архиєпископ Бадахосу - Челсо Морга Ірузубієтта. Літургію співав хор із церкви Сергія та Вакха у Римі.

Після Літургії Владика Михаїл зачитав привітального листа Блаженнішого Святослава з нагоди 125-літнього ювілею.

Після молитви всі гості були запрошені на святковий обід, який відбувся у Папській Колегії Святого Йосафата. Привітальне слово до присутніх мала Генеральна Настоятелька с. Тереза Слота, був теж зачитаний лист-привітання голови Конгрегації для Східних Церков кардинала Леонардо Сандрі.

С. Боніфатія Дяків, Провінційна Настоятелька, від імені усіх провінційних настоятельок привітала Мати Терезу, Генеральну Настоятельку, з ювілеєм Згромадження та вручила ікону Блаженної Йосафати.

11-12 липня учасниці Капітули мали духовне приготування, яке провадила с. Луїза Цюпа.

На початку усі сестри з молитовною застановою процесійно перейшли з каплиці до Капітульної зали, вносячи символи: Животворящий хрест, ікону Ісуса Спасителя, ікону Пресвятої Богородиці, Святе Письмо, ювілейну подорожуючу ікону з мощами Блаженної Йосафати, портрети слуг Божих о. Єремії Ломницького та о. Кирила Селецького, Герб, Устави 1907 р. і Конституцію 2011 р., запалену лампаду і квіти. Сестри спільно у молитві склали Посвяту Згромадження Пресвятій Богородиці.

Протягом двох днів молитовного приготування до Капітули сестри пильно вдивлялися у духовне життя с. Йосафати, у її сліди, які мають ідентифікуватися найперше у кожній з нас, а вже потім – у Провінції та Згромадженні.

Сестри заглиблювались у поняття ідентичності Сестри Служебниці, аналізуючи три головні чесноти, притаманні Блаженній Йосафаті: тихість, покора та сестрина любов.



© 2015.Усі права застережено