Новини


«Йти слідами Блаженної Йосафати»

Саме під таким гаслом у Римі розпочалася ХІІІ Загальна Капітула Сестер Служебниць, на яку прибули 32 сестри з усіх провінцій, щоб у молитві та співпраці зосередитися над сьогоденням Згромадження та окреслити перспективи розвитку на майбутнє

Провінцію Співстраждання Матері Божої представляють с. Боніфатія Дяків, Провінційна Настоятелька, делегатки с. Ореста Боршовська та с. Емілія Вандич, і. с. Єлисавета Проць до помочі в секретаріаті.

09 липня 2017 року Архиєрейську Божественну Літургію у каплиці колегії Св. Йосафата в Римі очолив Преосвященний Владика Михаїл Бубній, Екзарх Одеський і делегат Патріарха Святослава. У проповіді Владика Михаїл підкреслив, що Капітула є дуже важливим органом богопосвяченої спільноти. Капітула збирається для того, щоб аналізувати життя провінцій і Згромадження, вивчати усі здобутки і промахи, і планувати перспективи розвитку на майбутнє.

Після Літургії Владика Михаїл зачитав звернення Глави УГКЦ до Сестер Служебниць з нагоди початку ХІІІ Загальної Капітули:

«Високопреподобна сестро Терезо, у цьому листі хочу щиро подякувати за повідомлення про проведення ХІІІ Загальної виборчої Капітули, тема якої – «Йти слідами Блаженної Йосафати». Вітаю учасників Капітули та прикликаю на вас усіх Боже благословення. Молюся, щоб ця непересічна подія була позначена силою Святого Духа, який все оновлює і оживляє.

Вибір нової Ради – це також можливість у співпраці зі Святим Духом глибше усвідомити служіння Сестер Служебниць. Тому мусите застановитися, як ваше Згромадження ще краще може здійснювати свою місію.

Бажаю вам обрати достойних провідників, які будуть добрими виконавцями Божої волі. Нехай усі ваші рішення будуть згідними із задумами ваших засновників та слугуватимуть зростанню нашої Церкви, складаючи Богові подяку, який постійно чинить нас переможцями в Христі. Вимолюю для вас щедрої Божої благодаті та уділяю вам своє Архиєрейське благословення.
Благословення Господнє на вас!
Святослав, Глава УГКЦ.»

Продовжуймо молитися про світло Святого Духа, щоб Божа воля була для нас орієнтиром та єдиною ціллю під час кожного моменту Капітули, особливо під час прийняття важливих рішень.


© 2015.Усі права застережено