Новини


Подорожуюча ікона з мощами Блаженної Йосафати у Золочеві

Перебування паломницької ікони Блаженної Йосафати є великим даром і радістю як для нашої спільноти Сестер Служебниць дитячого будинку сімейного типу «Покрова Матері Божої», так і для золочів’ян, які вже знають Йосафату Гордашевську і моляться через її заступництво у різних потребах.

3 квітня 2017 р. ми прийняли подорожуючу ікону Блаженної Йосафати до нашого дому. У цей час, ми і наші вихованці дивились на Неї по-особливому, молилися з нею, носили на руках, возили автом. Для наших дітей Блаженна Йосафата вже давно стала рідна і своя.

На Благовіщення, в день відходу Блаженної Йосафати до вічності, ми відвідали родини, в яких діти (дівчинка 12 років та хлопець 22роки) очікують на складні операції пересадки печінки та нирки, де потрібні донори та великі суми грошей. Зустріч з Йосафатою була для них безцінним даром та великою підтримкою і надією на нове життя і життя взагалі.

Також Блаженна Йосафата побувала в Парафіяльному центрі Отців Василіян «Стежина», де с. Мартина Костак провела зустріч-знайомство з «Дівчинкою зі Львова». Діти та педагоги обіймали ікону, пригортали до себе, як рідну особу, зі сльозами та великим довір’ям, говорячи: «Нам так треба було ЇЇ, саме зараз…»

Пізніше вони ділилися свідченням про ласки оздоровлення завдяки Йосафаті.

Опісля Ікона з мощами Блаженної Йосафати була на зустрічі з дітьми , які готуються до Першої Сповіді та Урочистого св. Причастя разом з с.Мартою Будай.

На Квітну неділю ікона Блаженної Йосафати перебувала у Храмі св. Миколая Отців Василіян, що у центрі Золочева, протягом цілого дня. Люди стояли в довгій черзі, а також під час дня постійно йшли до Ікони, щоб помолитися та побути з Йосафатою. Сестри в цей час читали роздуми Йосафати, про її життя та молилися разом з людьми. Наші діти мали особливе завдання: цілий день чергували в Храмі біля Ікони.

Блаженна Йосафата благословляла всіх: і тих, хто сповідався, і тих, кого хрестили, і тих, хто щиро молився, і тих, хто проштовхувався до переду, і тих, хто під час кількох Божественних Літургій обскубував маленькими пальчиками… лозу.

Цей час особливої присутності Йосафати між нами став для нас духовною відновою перед Великоднем, часом глибшого розуміння свого покликання та вдячності за Велику Людину, співсестру, нашу Блаженну, яку кожен особисто і як Згромадження, маємо в подарунок від Бога.

с. Мартина Костак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено