Новини


Подорожуюча ікона Блаженної Йосафати в Заліщиках

Ікона Блаженної Йосафати Гордашевської з вмонтованими мощами подорожує по спільнотах сестер та парафіях, у яких Сестри Служебниці провадять своє служіння для народу та Церкви там, де є найбільша потреба.

25 січня 2017 року ікона Бл. Йосафати завітала до мальовничого містечка Заліщики. Сестри Служебниці радо зустріли ікону з мощами у своїй обителі, де в каплиці вона перебувала кілька днів.

У наступних днях сестри мали можливість подорожувати з іконою Блаженної Йосафати до госпіталя, в якому хворі, ветерани ВВВ, військові з АТО, та медичний персонал мали нагоду приступити зі своїми наміреннями до мощей Блаженної Йосафати.

Також сестри побували у всіх навчальних закладах міста, де всі учні та студенти мали змогу почути про життєвий шлях Блаженної Йосафати, переглянути фільм «Блаженна Йосафата - Світло з України» та приклонитися до її мощей.

У неділю 29 січня Сестри Служебниці вирушили з іконою до храму Пресвятого Серця Христового, в якому дуже радо чекали отці та парафіяни, щоб приклонитися до мощей Блаженної Йосафати.

На завершення мандрівки з подорожуючою іконою Сестри Служебниці загостили до Заліщицького обласного багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру. Під час цього візиту вихованці мали змогу почути цікаву розповідь про життя с. Йосафати Гордашевської, молитися вервицю до Блаженної за мир в Україні.

Найбільш вражаючий момент був тоді, коли всі діти, від найменшого до найбільшого, приклонялися до мощей з проханням про здоров’я для себе та родини, кращої долі для України, про підтримку у важких життєвих ситуаціях. Під час поклоніння мощам Йосафати Гордашевської всі присутні у залі урочисто та весело колядували на славу Божу.

с. Христина Депутат, СНДМ


© 2015.Усі права застережено