Новини


Подорожуюча ікона з мощами Блаженної Йосафати побувала у чудотворному Люрді

Ці квіти у стіп Пресвятої Богородиці Люрдської зложила Блаженна Йосафата у своїй подорожуючій іконі, долаючи велику відстань зі Львова до Люрду, чудотворного місця об’явлення Діви Марії в ґроті Масабель.

5 травня 2017 року о. Герман Ничак ЧСВВ, і с. Павля Бабій зустріли на летовищі в Тулузі с. Боніфатію Дяків, Провінційну Настоятельку, і с. Ольгу Трембач, Провінційну Дорадницю, які прибули з України з візитацією до своїх співсестер – с. Павлі Бабій і с. Дам’яни Іванець, які служать у чудотворному містечку Люрді у Франції.

Прибули не самі, а з Блаженною Йосафатою, яка візитує своїх сестер у своїй іконі (з нагоди 125-літнього ювілею від заснування Згромадження Сестер Служебниць. Візитує так, як це робила 125 років тому, відправляючи своїх сестер в різні країни світу, слідом за своїм народом, який емігрував до інших країн у пошуку кращої долі.

У чудесний спосіб Блаженна Мати Йосафата зібрала понад двісті українських заробітчан з Іспанії, які саме у цей час приїхали на прощу до Люрду, щоб зустрітися з іконою Блаженної Йосафати. Величаве свято було в нашій церкві у Люрді. Сестра Боніфатія розповіла про життя і посвяту Першої Служебниці. Провінційна Настоятелька заохотила присутніх з вірою просити нашу Блаженну Мати Йосафату заступництва перед Богом у своїх потребах, адже Йосафата дуже любила свій народ і продовжує любити і допомагати з неба сьогодні.

Опісля усі паломники могли прикластися до мощей Блаженної Мати Йосафати у своїй молитві. Прощаючись з паломниками, ми зробили спільну світлину на подвір’ї церкви.

с. Павля Бабій, СНДМ (Люрд)


© 2015.Усі права застережено