Новини


Подорожуюча ікона Блаженної Йосафати в Лондоні

Для парафіян Лондонської катедри Пресвятої Родини цей тиждень залишиться в серці надовго. Адже до нашого храму завітала подорожуюча ікона Блаженної Йосафати Гордашевської. Вже починаючи від минулої середи всі, хто приходив до храму, мали нагоду помолитися до блаженної та поцілувати її мощі.

У суботу ввечері 25 лютого 2007 року святкування розпочались Молебнем до Блаженної Йосафати, який відслужили о. Атанасій Маквей та о. Іван Білик. Після чого Провінційна Настоятелька с. Боніфатія Дяків розповіла усім присутнім про саму ікону та її подорож по всіх континентах. Потім о. Андрій Хома, генеральний вікарій та парох катедри, посвятив фелони червоної барви, які пошила с. Соломія Янкович. Кошти на фелони були зібрані нашими парафіянами за Різдвяні картки та церковні календарі.

А в неділю 26 лютого після кожної з трьох Божественних Літургій с. Боніфатія разом з с. Емілією Вандич, Провінційною Дорадницею, показали всім присутнім фільм про апостолят Згромадження Сестер Служебниць та заохотили всіх поручитись в своїх молитвах заступництву блаженної Йосафати, яка як колись, так і тепер допомагає всім, хто її щиро просить у своїх потребах.

С. Боніфатія та с. Емілія мали змогу ближче познайомитись з катехитами катедри та поспілкуватись з парафіянами. Недільний день завершився Вечірнею з прощенням. І вже у вівторок зранку подорожуюча ікона повертається на Україну.

с. Бернадета Ярославцева, СНДМ


© 2015.Усі права застережено