Новини


Вірні Івано-Франківська моляться перед подорожуючою іконою з мощами Блаженної Йосафати

Вірні Івано-Франківська моляться перед подорожуючою іконою з мощами Блаженної Йосафати

12 січня 2017 року ікона з мощами Блаженної Йосафати прибула до Івано-Франківська. Найперше ікону привезли до каплиці дому Серця Христового, де сестри місцевої спільноти мали нагоду молитися через заступництво першої Служебниці.

13 січня подорожуюча ікона прибула до катедрального Храму Воскресіння Христового. На молитву зібралося багато парафіян. Настоятель катедри о. Юрій Новицький та о. Роман Влашин урочисто внесли ікону до храму і встановили на тетраподі. Отець Юрій виголосив проповідь про Блаженну Йосафату, а також до слова запрошено с. Надію Старжинську, настоятельку спільноти сестер в Івано-Франківську. Під час перебування ікони в Катедральному соборі численні вірні мали змогу приклонитися до мощей Блаженної Йосафати та поспілкуватися з сестрами.

Відтак 15 і 16 січня подорожуюча Ікона перебувала в храмі св. Йосифа на Гірці, де численні парафіяни мали змогу молитися через заступництво Йосафати. Під час кожної Божественної Літургії парохом о. Михайлом Сушко та іншими священиками було виголошено проповіді про життя і служіння Блаженної Йосафати.

16 і 17 січня Ікона перебувала в Провінційному домі Згромадження Сестер Воплоченого Слова в Крихівцях, а опісля, 18 січня, в монастирі Згромадження Отців Воплоченого Слова в храмі св. Кирила і Методія.

У днях 19-21 січня 2017 року, за благословенням о. Йосафата Хаймика,ЧСВВ, ікона перебуватиме в храмі Христа Царя Отців Василіян, а 21-22 січня, за благословенням о. Михайла Клапківа - у храмі Різдва Пресвятої Богородиці. На завершення, у днях 23-25 січня вірні матимуть нагоду молитися перед подорожуючою іконою Блаженної Йосафати у каплиці духовної семінарії УГКЦ, за благословенням ректора о. Олеся Будзяка.

Запрошуємо вірних на спільну молитву!

с. Надія Старжинська, СНДМ


© 2015.Усі права застережено