Новини


Подорожуюча ікона з мощами Блаженної Йосафати на Кристинопільській землі

Воскреслий Христос насправді зробив диво для спільноти Сестер Служебниць дому Преподобної Йосафати у Червонограді, бо саме в цей день, у післяобідній час, Блаженна Йосафата приїхала до рідної її серцю землі – Кристинополя.

Рідною землею Блаженна Йосафата подорожувала впродовж 11 днів (у днях 16-27 квітня 2017 р.) і мала змогу відвідати не лише сестер, але і всіх людей, неважливо чи вони чули і знають про неї, чи може вперше про неї почують, побачити життя свого народу у теперішніх обставинах. Як колись, за життя с. Йосафата переїздила з одного містечка до іншого, з одного села до іншого, де було потрібно її хисту, вміння, знання та допомоги, так і в ці дні Перша Служебниця приймала і вислуховувала прохання та потреби тих, хто прийшов побути разом із нею і просити її допомоги.

17 квітня ікона Блаженної Йосафати помандрувала до м. Великі Мости, де Блаженну зустрічали процесійно, із фанами, о. Володимир Юськів із парохіянами. Зворушливо було бачити з якою набожністю, радістю і відкритістю серця отець привітав, як сам казав, «нашу с. Йосафату» і поцілував реліквію. Ікону до храму внесла с. Артемія Медвідь під спів пісні «Засіяла в Жужелі зірниця» і положила на тетраподі, куди ринули всі парохіяни, щоб привітатись із Блаженною. Відтак спільно помолились Молебень до Блаженної Йосафати, після якого с. Домініка Погорелець мала слово (промову) про ціль нашого приїзду. А далі слідувала вервиця до Блаженної Йосафати, після якої всі разом співали пісні на прославу нашої Засновниці. У цьому гостинному містечку ікона побула до середи 19 квітня. Після Божественної Літургії люди знову цілували реліквію, співали пісень і попрощалися із Блаженною Йосафатою, залишаючи для себе пригадку цих відвідин – книжечку «Блаженна Йосафата» та образок.

У наступні дні ікона Блаженної Йосафати подорожувала різними храмами, де всюди разом з людьми сестри молилися Святу Літургію, після якої с. Артемія розповідала про нашу Засновницю. Відтак всі разом: Сестри Служебниці, священик і парохіяни молились Молебень до Преподобної Йосафати, співали пісень в її честь, притулялись до її мощей.

Ікона Блаженної Йосафата подорожувала храмами нашої місцевості:

19 квітня - храм Пресвятої Богородиці Владичиці України у Кристинополі
20 квітня - м. Соснівка
21 квітня - с. Бендюга
22-23 квітня - церква св. Юрія у Кристинополі
24 квітня - с. Межиріччя
25 квітня - церква св. Йосафата у Кристинополі
26 квітня - с. Жужеляни
27 квітня діти із нашої захоронки, названої в честь Блаженної Йосафати, також мали нагоду помолитись і притулитися до її мощей.

с. Артемія Медвідь, СНДМ


© 2015.Усі права застережено