Новини


Подорожуюча Ікона з мощами Блаженної Йосафати побувала в Бельгії

3-8 березня 2017 року Провінційна Настоятелька с. Боніфатія Дяків провела візитацію спільноти сестер, які провадять служіння в Апостольській Нунціатурі в Брюсселі (Бельгія). У цій подорожі Провінційну Настоятельку супроводжувала с. Христофора Буштин, Провінційна Дорадниця. Також сестри привезли зі собою подорожуючу Ікону з мощами Блаженної Йосафати.

Сестри місцевої спільноти – настоятелька с. Надія Котур, с. Антонія Кулик і с. Йоанна Чорній щиро привітали сестер з України і торжественно внесли подорожуючу Ікону Блаженної Йосафати до приватної каплиці Апостольскої Нунціатури.

Того ж дня сестри відвідали українську парафію в Антверпені, де молилися Божественну Літургію передосвячених Дарів і Парастас, який відслужив парох о. Руслан Піх, ЧНІ.

Опісля Провінційна Настоятелька поділилася з парафіянами своїми роздумами про Блаженну Йосафату, а також розповіла про значення подорожуючої Ікони. Вірні могли приклонитися і приступити до Ікони, приносячи у молитві свої труднощі і потреби, а також просити заступництва Блаженної Йосафати та ласк для себе та своїх рідних.

Наступного дня, після Божественної Літургії в каплиці Апостольскої Нунціатури, сестри мали обід з Архиєпископом Августином Касуйя, Апостольським Нунцієм, та його секретарем монсеньором Рудігером Фелнером.

Апостольський Нунцій висловив вдячність за служіння сестер в Апостольській Нунціатурі в Бельгії, а також запросив Провінційну Настоятельку частіше відвідувати сестер, даючи їм свою підтримку для подальшого прямування до святості, як цього хотіла Блаженна Йосафата.

Ввечері 4 березня сестри мали нагоду відвідати бельгійську діаспору українців, яка запросила українців з голланської діаспори з концертом до Шевченківських свят. Був дуже гарний вечір, де сестри мали нагоду послухати поезії та пісні, через які Тарас Шевченко оспівав долю свого народу. А також мали можливість поспілкуватися з людьми.

У неділю, 5 березня, сестри з Іконою Блаженної Йосафати поїхали на українську парафію в Брюсселі, де парох о. Олег Зимак, ЧНІ, відслужив Божественну Літургію, під час якої Провінційна Настоятелька мала можливість знову звернутися до парафіян зі словом про Блаженну Йосафату. Укінці всі люди, молячись, підходили до Ікони, віддаючи всі свої потреби в руки Блаженної Йосафати.

У понеділок, 6 березня, с. Христофора Буштин та с. Антонія Кулик разом з Іконою Блаженної Йосафати відвідали хвору дівчинку в лікарні святого Луки, яка готується до складної операції. Разом з батьками дівчинки сестри попросили молитовного заступництва Блаженної Йосафати. Опісля поїхали знову до Антверпена, де с. Христофора мала семінар з мирянами на тему: «Як зберегти рівновагу у несприятливих життєвих ситуаціях». Вкінці семінару разом помолилися Молебень до Блаженної Йосафати і парафіяни ще раз змогли приложитися до Ікони з мощами Блаженної Йосафати.

Вівторок, 07 березня, був днем вивченням і оглядання історії Бельгії. Сестри поїхали у містечко Брюж, яке багате своєю історією та архітектурою, а також храмами. Сестри могли помолитися в базиліці св. Василія, яка була збудована в ХІ ст., і в якій знаходиться капсула з кров’ю Ісуса Христа. А також відвідали м. Остенде, що знаходиться на березі Північного моря. Помилувавшись красою моря, сестри повернулися додому. По дорозі молилися вервицю в знак подяки за Божі ласки.

8 березня, після подячної Божественної Літургії і благословення Папського Нунція, сестри Боніфатія і Христофора від’їхали в Україну.

с. Антонія Кулик, СНДМ


© 2015.Усі права застережено