Новини


Подорожуюча ікона з мощами Блаженної Йосафати у Бережанах

Щоразу, заглиблюючись у духовну історію чи, радше, історію Церкви, починаєш дедалі краще розуміти, що кожна історична епоха була невипадково позначена певними подіями релігійного життя й особами, які були покликані ширити християнську свідомість, зміцнювати віру й піднімати в народі духовність. Покликані Господом, вони були тим містком та дороговказом, за яким часто наш народ наближався й приходив до Бога. Вони були яскравим прикладом щирої християнської свідомості, жертвенності та праведності.

12 лютого 2017 року подорожуюча ікона Блаженної Йосафати прибула до м. Бережан. У каплиці дому « Співстраждання Богородиці» Сестер Служебниць НДМ, о 16.00 зібрались миряни, у числі яких, сусіди сестер. Під проводом о. Василія Онищука молились вервицю та Молебень до Блаженної Йосафати, співав хор з церкви Пресвятої Трійці «Глорія».

Сестра Вікентія Назаркевич розповіла присутнім про ікону та запросила до поклоніння мощам.

14 лютого ікона відвідала Бережанську лікарню, де в каплиці лікарні с. Вікентія молилась з присутніми лікарями та пацієнтами і людьми, які знали про ікону і прийшли разом помолитись. Також сестра з іконою відвідала лежачих хворих в палатах, які хотіли прикластись до мощей.

15 лютого ікона відвідала дитячий садок «Малятко» у с. Надрічне, де провадить катехизацію сестра Вікентія. Діти, батьки та працівники садочку мали нагоду прикластись до мощей, діти також вшанували Блаженну віршами.

15 лютого на вечірню Божественну Літургію у день Богопосвячених осіб ікона прибула до парохії Пресвятої Трійці. По Літургії с. Вікентія звернулась до присутніх, розповівши коротко про історію Згромадження та роздала образки з Блаженною Йосафатою, запросивши всіх до молитви та поклоніння мощам.

16 лютого в каплиці інституту викладачі та студенти Бережанського агротехнічного інституту мали змогу протягом дня приклонитися до Святої ікони та мощів і помолитися до преподобної Йосафати Гордашевської.

Богослужіння розпочалось Акафістом до Блаженної Йосафати, який очолив о. Володимир Зайчук. По завершенні сестра Діонісія Трач, розповіла про паломництво ікони та закликала звернутися до святої в молитві, щоби просити в неї заступництва в різних душевних і тілесних потребах.

О 12 год відбулася зустріч с. Діонісії зі студентством, під час якої вона більш детальніше ознайомила їх з подвижницьким життям Йосафати. Зустріч закінчилась переглядом та обговоренням документального фільму «Йосафата Гордашевська - світло з України».

О 16 год перед Святою іконою був відслужений Молебень до Блаженної Йосафати за студентство і викладачів навчального закладу та Вервиця. Після чого ікона відправилась подорожувати містом.

Нехай Блаженна с.Йосафата заступається перед Господом за всіх потребуючих та вимолює потрібних ласк адже ще за земного життя була перейнята духом служіння Богові та ближнім де є найбільша потреба.

18 лютого2017 року до подорожуючої ікони Блаженної Йосафати приступали парафіяни храму Івана Хрестителя села Вільхівець, а також діти, що готуються до Першої сповіді і Урочистого святого Причастя в м. Бережани.

Сестри Служебниці з Бережан


© 2015.Усі права застережено