Новини


Високопреосвященний Владика Ігор Возьняк, Львівський Архиєпископ і Митрополит, освятив наріжний камінь під будівництво храму Блаженної Йосафати У Львові

23 квітня 2017 року Божого у Львові, на перетині вулиць Промислової – Волинської, відбулося освячення каплиці Всіх Святих України і наріжного каменя під побудову храму Блаженної Йосафати Гордашевської.

Чин освячення звершив Високопреосвященний Владика Ігор Возьняк, Львівський Архиєпископ і Митрополит. Після Молебну до Всіх Святих України Владика Ігор у своїй промові заохотив присутніх старатися плекати чистоту серця, бо Господь особливо вислуховує молитви тих, котрі є чисті серцем. Також Владика звернув увагу на труднощі, пов’язані із погодними умовами, бо в цей день був і дощ, і сніг, вказавши на те, що «це діло є Боже, бо коли щось робиться на Славу Божу, тоді є різні перешкоди».

Владика Ігор був приємно вражений багаточисельною присутністю мирян і подякував о. Зіновію Хоркавому, настоятелю Храму Пресвятої Богородиці – Володарки України на Знесінні, за добру організацію цього радісного свята.

При цій нагоді о. Зіновій попросив Сестер Служебниць і дівчат, котрі проживають в Соціальному Центрі ССНДМ біля новоосвяченої каплиці, на майбутнє дбати про чистоту і красу храму, провадити спів під час Богослужінь і поливати вже посаджені молоденькі деревця, котрі будуть рости разом із будівництвом першої церкви на честь Блаженної Йосафати. Також, подякував Сестрам Служебницям і всім мирянам, котрі в різний спосіб спричинилися до будівництва Каплиці Всіх Святих України, нагородивши грамотами і подарунками.

Присутня на святі с. Боніфатія Дяків, Провінційна Настоятелька, подякувала о. Зіновію Хоркавому за всі старання, які отець робить і ще буде робити на Славу Божу, будуючи храм на честь Йосафати Гордашевської.

с. Анастасія Балінська, СНДМ



© 2015.Усі права застережено