Новини


Переселенці з Донбасу, вірні УГКЦ, зібралися у Львові на спільну молитву і коляду

22 січня 2017 року, у День Соборності України, 50 осіб, переселенців з Донбасу, вірних УГКЦ зібралися на спільну молитву і коляду. Духовний захід організувала с. Єроніма Вовчак, Голова Катехитичної Комісії Донецького екзархату. В ньому взяли участь переселенці з Донецька і Луганська, які приїхали з Тернополя, Вишгороду, Броварів, Львова і львівської області.

Зустріч розпочалася Божественною Літургією, яку очолив о. Михайло Заверчук, декан Донецького деканату УГКЦ, який на даний час служить в Донецьку. У роздумах над Божим Словом о. Михайло наголосив на обов’язку кожного християнина бути світлом для світу, незалежно, в яких обставинах і в якому регіоні ти проживаєш. «Навіть більше, - акцентував отець, - ви, котрі силою факту опинилися в іншому регіоні країни, повинні свідчити своїм життям про любов, правду і світло, яке було і є на Донбасі, «щоб інші, бачачи ваші добрі діла, прославляли Отця, що на небі». Це є нашим обов’язком, викликом і завданням».

Опісля молодь з Донецька представила присутнім традиційний різдвяний вертеп, а дзвінка коляда перегукувалася з різноманітними віншівками і родинними виступами.

Дівчата з соціального центру «Дім надії» разом з с. Єронімою виконали відомий твір, один з найпопулярніших обробок Миколи Леонтовича – «Щедрик», на відзначення 100-річчя першого виконання української щедрівки в його майстернім аранжуванні. Після трапези, учасники заходу переглянули презентацію про спільні заходи в 2016 році, організовані Катехитичною Комісією Донецького екзархату, а відтак завершили молитвою за мир і єдність в Україні.



с. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено