Новини


Звернення Блаженнішого Любомира Гузара до Сестер Служебниць з нагоди відкриття 125-літнього Ювілею Згромадження

26.08.2016 Блаженніший Любомир Гузар, Емеритований Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, звернувся з батьківським словом до Сестер Служебниць з нагоди відкриття Ювілейного року від заснування Згромадження.

Блаженніший Любомир закликав сестер докладно переглянути свою історію і зупинився на таких точках як харизма, потреби Церкви і формація.

Блаженніший Любомир заохотив сестер іти слідами своїх попередниць на нові місії, зокрема підкреслив, що сьогодні Східна Україна потребує служіння Сестер Служебниць. Це є та земля, ті люди, яким треба послужити своїм прикладом Християнського життя і допомогти їм бути близько Бога.

Харизма. Архиєпископ переконаний, що дуже важливо, щоб сестри з нагоди свого 125-ліття існування докладно переглянули і вивчили свою історію...Блаженніший пригадав, що богопосвячене життя в кінці ХІХ ст. перебувало у кризі. Поняття монашества набуло контемплятивного значення, тобто що лише присвячувати своє життя молитві... «Але криза не завжди є чимсь поганим, бо в ній завжди народжується щось цілком нове. Криза призвела до реформи монашества, водночас стала обставиною, серед якої в нашій Церкві зародилася нова форма служіння, нова форма богопосвяченого життя. Священики і монахині в особі сестри нині блаженної Йосафати побачили, що потрібно чогось нового. Заохочую вас пізнати вашу історію і вивчити її», – сказав він.

Щодо теми формації, то Архиєпископ звернув увагу на те, щоби спільноти не були дуже малі. Бо це, за його словами, не дуже добре. «Мені здається, що не дуже добре, коли всі займаються чимось різним у спільноті. Треба так організувати, аби займатися чимось одним або подібним, щоби був дух спільноти, на чому би формувалася ця спільнота, щоби було про що говорити», – сказав він.

Також він висловив переконання, що для того, щоби було більше покликань, потрібно сповняти служіння цілком віддано. «Наслідувати Ісуса Христа, сповняти Його святу волю, служити ближньому. Це притягує людей, особливо молодь. Гадаю, над цим треба попрацювати. Зробити наше життя більш вимогливим, більш заангажованим. Тоді проблема покликань не буде такою разючою», – зазначив Блаженніший Любомир.


© 2015.Усі права застережено