Новини


Апостольський Нунцій Клаудіо Гуджеротті відвідав Сестер Служебниць у Львові

Попри надзвичайну зайнятість і безліч зустрічей, до Провінційного дому Сестер Служебниць у Львові завітав Апостольський Нунцій в Україні - Високопреосвященніший Владика Клаудіо Гуджеротті. Наша спільна зустріч розпочалася молитвою у каплиці, опісля Провінційна Настоятелькаа с. Боніфатія Дяків привітала Апостольського Нунція в Україні Високопреосвященнішого Владику Клаудіо Гуджеротті та побажала світла і проводу Святого Духа та Покрову Пресвятої Богородиці у важливому для Церкви служінні. Владика сердечно подякував за багатолітнє служіння сестер в Україні і діаспорі. Його Преосвященство, зазначив, що у часи, коли було нелегко також в Україні, сестри йшли до людей і робили навіть неможливе, тепер цього запалу і жертовності потребує Україна.

Владика заохотив сестер до творчості і ентузіазму у служінні, виявляючи милосердя до особливо нужденних та тих, яких ніхто вже не бачить і на них не зважає. Провідним закликом був – «Будьте матерями Церкви, пригортайте до себе людей щиро, не так як світ це робить, бо вони потребують тепер цього найбільше.»

Також Владика запевнив сестер у своїй молитві, просячи її взамін і нагадуючи, що молитва здатна змінити цю нелегку ситуацію у державі. Апостольський Нунцій відверто заявив, що хотів би запевнити нас, що «все буде добре», проте не може цього зробити з поваги до Істини, проте сказав, що може з певністю сказати, що від нас залежить якою буде Україна надалі. Опісля сестри зробили фото з Владикою і продовжили бесіду за горнятком запашного чаю.

На жаль, візит Апостольського Нунція був дуже коротким, проте плідним і надихаючим сестер до праці.

с. Боніфатія Дяків, СНДМ
Провінційна Настоятелька


© 2015.Усі права застережено