Новини


Вічні Обіти в Сестер Служебниць

19 серпня 2016 у Провінції Сестер Служебниць НДМ Співстраждання Матері Божої в Україні відбулася знаменна та радісна подія. Під час Архиєрейської Божественної Літургії у храмі Покрови Пресвятої Богородиці у Львові с. Євтимія Швачук склала Вічні Обіти Послуху, Чистоти та Убожества, виявивши своє велике бажання пожертвувати Богові те, що найдорожче – своє молоде життя.

Сестра Євтимія засвідчила у присутності Генеральної Настоятельки с. Терези Слоти, співсестер та усіх вірних своє велике бажання служити Христові в Згромадженні Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії аж до смерті, «за допомогою благодаті Святого Духа посвятити все своє життя на службу Святій Церкві і народу Божому».

Вічні Обіти – це особливе свято для усієї служебницької родини. На урочистість із різних куточків України та з-за кордону прибуло багато сестер, батьки, родина та друзі с. Євтимії. Архиєрейську Божественну Літургію очолив Преосвященний Владика Гліб Лончина, Єпископ Єпархії Пресвятої Родини з осідком у Лондоні, якому співслужили численні Отці Салезіяни.


У своєму пастирському слові Владика Гліб поділився роздумами про те, у чому полягає щастя людини у світлі Христового Переображення. «Щастя є в тому, щоб бути з Богом кожної хвилини нашого життя. Коли ми є з Богом, ми маємо все; ми є багаті, бо нас любить Господь неба і землі. Якщо ми включаємо Бога у щоденні події нашого життя, тоді ми відчуємо переображення Господнє у нашому житті», - підкреслив Владика. Звертаючись до с. Євтимії, Владика Гліб побажав їй завжди слухати Ісуса Христа та йти за Його голосом.

Після богослужіння з привітальним словом звернулася с. Тереза Слота, Генеральна Настоятелька: «Бажаю тобі, с. Євтиміє, багато любові - до Бога, до нашої Покровительки Пречистої Діви Марії, до блаженної Йосафати, до усіх сестер і людей, які стануть на твоїй життєвій дорозі…».


Також с. Тереза побажала молоді, чисельно присутній у храмі, не боятися йти вперед і залишити свій слід в історії людства.

Під час Літургії Владика Гліб також уділив дияконські свячення брату Роману Боднару, СДБ.


© 2015.Усі права застережено