Новини


Вітаємо Генеральну Настоятельку Мати Терезу Слоту з золотим ювілеєм богопосвяченого життя!

Празник Успіння Пресвятої Богородиці є днем народження Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, яке було засноване у 1892 році у маленькому селі Жужелі в Галичині.

28 серпня 2016 року на урочистій Божественній Літургії у каплиці Патріаршого дому у Львові зібрані Генеральна Управа, Провінційні Настоятельки та численні Сестри Служебниці з цілого світу, щоб подякувати Господеві за всі отримані Божі благодаті протягом 125 років життя Згромадження.

З нагоди свята, а також золотого ювілею Генеральної Настоятельки с. Терези Слоти, Божественну Літургію відслужив багатолітній приятель сестер - високопреподобний о. Теодозій Янків, ЧСВВ.

У проповіді отець Теодозій поділився роздумами про гімн «Величає душа моя Господа», який Пресвята Богородиця співала під час зустрічі зі святою Єлисаветою.



Отець Теодозій підкреслив, що цей гімн, який Пресвята Діва Марія співала ціле життя, віддзеркалює глибину Її душі і покликання. Цей гімн Пресвятої Богородиці має звучати в життя кожного християнина. У житті Матері Терези вже 50 років теж лунає цей гімн. Це «Величає душа моя Господа» відображається щодня у різних її ділах, служінні спільноті, Згромадженню, у щоденних обов’язках.

Після Літургії святкування ювілею Мати Генеральної продовжилося. Провінційні настоятельки і сестри різних провінцій складали щирі побажання Мати Терезі та співали многоліття.

Провінційна Настоятелька с. Боніфатія Дяків від імені усіх сестер Провінції Співстраждання Матері Божої в Україні, зокрем, сказала: «Сердечно вітаємо Вас із святом вірності, відданості і посвяти Тому, котрий перший полюбив Вас «від лона матері», і покликав іти Його слідами. Дякуємо Всевишньому за дар Вашого життя, у якому чітко віддзеркалюєте Його обличчя тим, хто є поруч із Вами, стаючи живим свідченням Його присутності та любові. Сьогодні єднаємося із Вами у спільній молитві, дякуючи Господеві за цей невимовний дар – належати Христові. Нехай Божа любов наповнює Ваше серце та буде провідною зорею на стежині Вашого життя. Нехай заступництво Пресвятої Богородиці та Блаженних Йосафати і Тарсикії супроводжують Вас на дорозі до святості».

З нагоди 125-літнього ювілею Згромадження с. Єремія Іванишин написала дуже гарну ювілейну пісню, яку виконала разом із с. Емілією Вандич.




© 2015.Усі права застережено