Новини


Християнський табір під гаслом «Дорогою милосердя»»

У днях 18-26 липня 2016 року в Яремче відбувся літній християнський табір під гаслом «Дорогою милосердя» для 40 дітей з Донецького Екзархату: переселенців, з прифронтових зон, загиблих воїнів АТО, а також - дітей з західних регіонів України. Табір організувала і провела с. Єроніма Вовчак, Голова Катехитичної Комісії Донецького Екзархату при фінансовій підтримці Патріаршої Катехитичної Комісії УГКЦ.

Духовний і фізичний відпочинок таборяни поєднували через спільну молитву, походи в гори, ігри, пісні, квести, майстер-класи. А участь у таборі дітей з різних міст і регіонів України робив його ще більш цікавим, пізнавальним і колоритним.

Щоденну Божественну Літургію очолював о. Роман Вовк, сотрудник катедрального храму УГКЦ в Донецьку і Голова Комісії родини ДЕ, який на даний час служить у Запоріжжі. А катехизацію і іншу програму табору проводили с. Єроніма і дівчата - аніматори з Тернополя і Львова.

Діти, доля багатьох з яких, в силу обставин, є далекою від безтурботного дитячого життя, за час табору знову досвідчили силу спільноти, радості, любові, і почулися в безпеці під пильним, турботливим і милосердним поглядом Небесного Отця. Бо саме про Його милосердя і любов акцентувалося протягом всього табору.

Ділячись своїми враженнями від спільно проведеного часу, діти багато дякували саме за цей досвід любові і милосердя, який вони відчули від організаторів і провідників табору, працівників гостьового дому, в якому проживали, бо ці люди для них були втіленням Божої доброти і турботи. Про це вони пишуть у своїх відгуках:

«Вдячна Господеві за те, що ущасливив мене знайомством із с. Єронімою, о. Романом, аніматорами, які протягом цих днів дарували нам свою любов, навчали любові до Бога, ближніх і до рідної України. Сіяли слово правди і ці зернятка любові, віри, доброти і милосердя ми забираємо з собою» (Наталія, Мирноград, Донецька обл.).

«Я думаю, що за цей час ми були однією родиною, яка любить Господа. Якби більше було таких спільнот, то і світ став би добрішим» (Марія, м. Мирноград, Донецька обл.).

«Мені дуже сподобався цей табір. Тут було цікаво, пізнавально і весело. За це дякую провідникам табору і також хочу подякувати Добродіям, які дали мені можливість побувати тут» (Альбіна, м. Донецьк, 14 р.).

«Я вже бувала в багатьох таборах. Цей табір в Яремче – один з найкращих. Тут ми змогли зробити набагато більше, ніж у таборах в два-три тижні. Дякую всім» (Катерина м. Донецьк, 12 р.).

«Я хочу подякувати за хороше ставлення в цьому таборі до всіх; за гарні екскурсії, походи, за смачну їжу і за все, що ви всі для нас зробили. Дякую за те, що вчили нас бути добрими і співчутливими» (Христина, м. Тернопіль, 12 р.).

«Дякую всім за теплий прийом, за доброту та ласку. У цьому таборі усі були привітні, та з турботою ставилися один до одного, тому мені було приємно спілкуватися з такими людьми. Подобалося ходити на катехизацію. Дякую с. Єронімі, бо я дізналася багато нового. Не можу передати всіх емоцій, пов’язаних з цим табором!» (Олена, Кам’янське, Донецька обл., 18 р.).

«Ми були великою, дружньою сім’єю! Бережи вас, Боже!» (Владислав, Донецьк 17 р.).

с. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено