Новини


Свято Провінції Співстраждання Матері Божої

9 липня 2016 року Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії в Україні урочисто відзначили свято своєї Провінції – Співстраждання Матері Божої. На адресу сестер в Україні надійшло святкове привітання від с. Терези Слота, Генеральної Настоятельки.«Вітаю кожну з Вас з Днем вашої Покровительки! - читаємо у привітанні, - В цей день нехай наші серця піднесуться до Господа у молитві прослави, подяки та прохання в наміренні подальшого благословення та духовного розвитку Провінції.»

На святкування до Провінційного дому у Львові прибуло багато сестер з різних куточків України та з-за кордону. Особливо поважними гостями свята були 5 сестер, які цього року відзначають срібний та золотий ювілеї богопосвяченого життя. А саме Провінційна Настоятелька с. Боніфатія Дяків, с. Богданна Янів, с. Діонісія Трач і с. Юлія Фляк вже 25 років впевнено крокують за Христом, а с. Розана Ґавдида з Бразилійської Провінці ї – пів століття.

Божественну Літургію відслужив Преосвященний Владика Венедикт Алексійчук, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії. У своїй проповіді Владика Венедикт підкреслив, що не тільки Пресвята Богородиця є співвідкупителькою, а кожен із нас є покликаний бути присутністю Бога у сучасному світі, адже сьогодні люди так потребують не слів, інформації, а живих прикладів.

Після Літургії Провінційна Настоятелька с. Боніфатія Дяків подякувала Владиці Венедикту за спільну молитву та склала привітання для сестер-ювіляток, а Владика Венедикт вручив сестрам пам’ятні ювілейні привітання від Святішого Отця Франциска, Папи Римського.

Під час святкувань сестри-ювілятки поділилися цікавими розповідями про історію свого чернечого покликання, про те, як Господь, у переломний момент нашого Церкви – вихід із катакомб, у різний спосіб кликав кожну із них до служіння Йому. На святі були присутні наймолодші сестри – кандидатки Уляна і Анна, які дуже збагатилися цими відомостями.


© 2015.Усі права застережено