Новини


Блаженна Йосафата в Лондоні

Справді останні два дні Лондонська катедра Пресвятої Родини відчувала на собі теплоту материнського покрову нашої української блаженної Йосафати Гордашевської, не зважаючи на англійську погоду. Напередодні самого свята, в суботу ввечері, с. Бернадета Ярославцева розпочала знайомство Матерів в молитві з с. Йосафатою. Відбулась зустріч сердець: матерів з духовним материнством.

А далі наша спільнота у великій Вечірній з Литією заносила свої молитви на подяку Творцеві за цей безцінний подарунок для нашого народу – мати Йосафату, а також просили її заступництва перед Богом за всі духовні та матеріальні потреби. Адже хто, як не наша Співзасновниця, може найкраще зрозуміти долю емігрантів? Адже вона сама висилала сестер для духовної опіки людям, які їхали в далекі краї у пошуках кращої долі. Після Вечірньої всі мали можливість приступити до мировання, а також отримати благословення від блаженної Йосафати, прикладаючись до її мощей.

У сам день свята усі наші парафіяни могли краще пізнати життя блаженної через слайди, які приготувала с. Бернадета і висвітлила їх в церкві після кожної з трьох Божественних Літургій. Блаженна Йосафата дуже любила дітей. В її кишенях завжди знаходились цукерки чи образочки для них. Не стало винятком і сьогоднішнє свято. Після дитячої Літургії діти отримали в подарунок від с. Йосафати цукерки, а всі інші – образки з молитвою до неї. Багато наших парафіян дякували за те, що могли глибше познайомитись з нашою українською святою та краще пізнати її. На завершення свята всі присутні віддали свої потреби Матері Йосафаті у спільній молитві.

Нехай наша Блаженна Йосафата і надалі покриває всіх своїм материнським покровом і заступається за всіх перед нашим Небесним Отцем!

с. Бернадета Ярославцева, СНДМ (Лондон)


© 2015.Усі права застережено