Новини


Свято Блаженної Йосафати в Караганді

Сьогоднішній благословенний Богом День вшанування пам'яті Преподобної Матері Йосафати є особливий, бо святкуємо його у Ювілейний Рік відзначення 125-річчя нашого Згромадження ССНДМ. І ще особливий тому, що припадає у неділю, коли в Церкві є найбільше людей, а в нас в Караганді ще й тому, що незважаючи на люті морози (сьогодні -34ºС морозу), прийшло як зазвичай менше людей, але були навіть діти і молодь. Мати Йосафата Гордашевська була всім для всіх, дочка свого народу, любила свій народ, для якого посвятила своє життя, тому люди люблять блаженну Йосафату і звертаються до неї у своїх молитвах.

У нашій церкві Покрова Пресвятої Богородиці цими днями ми молилися разом із священиками і мирянами до Йосафати під час Літургійної молитви: на Вечірній, Утреній і Божественній Літургії українською і російською мовами, також молилися Молебен до Йосафати.

Під час Служби Божої українською мовою отець Василь Говера в проповіді звернув увагу на святе життя, яке провадила блаженна Йосафата, на її молитву і служіння людям. Після Літургії о. Василь, вітаючи Сестер Служебниць, подякував за служіння і побажав, щоб у своєму житті сестри завжди брали за приклад життя Преподобної Матері Йосафати. Після благословення людей мощами Матері Йосафати і спільної світлини отець Василь запросив всіх в катехитичну школу на спільну трапезу.

А під час Служби Божої російською мовою було присутніх лише четверо людей, але і тут наша Йосафата благословила людей через руки отця Кирила Григор'єва і цим дала зрозуміти, що вона є всюди де б'ється людське серце... Вона була і є всім для всіх!!!

с. Анастасія Балінська, СНДМ (Караганда)


© 2015.Усі права застережено