Новини


Свято Блаженної Йосафати в Бережанах

20 листопада у день Блаженної Йосафати в Бережанах відбулась історична подія – встановлення меморіальної дошки Блаженної Йосафати і освячення оновленої каплиці Успіння Пресвятої Богородиці, яка належала монастирю Сестер Служебниць до приходу радянської влади з 1907 до 1947року.

У церкві Пресвятої Трійці очолив Божественну Літургію Високопреосвященний Владика Василій Семенюк, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський. Діти з Марійської дружини під проводом с. Діонісії Трач вітали Владику Василія перед храмом.

Починаючи проповідь, Владика привітав сестер з 125 - літтям Згромадження.

С. Вінкентія Назаркевич подякувала Владиці і вручила ювілейну книгу «Служімо Господові з радістю», та попросила Благословення відвідати, крім Бережан, інші місцевості архиєпархії в часі перебування подорожуючої ікони з мощами Блаженної Йосафати.

Після Літургії процесія йшла з храму з мощами Блаженної Йосафати до каплиці, в якій особисто молилась Блаженна Йосафата, перебуваючи в Бережанах.

Усі присутні мали можливість прикластися до мощей Блаженної. Після молитви відбувся святковий концерт, в якому взяли участь діти Марійської дружини, підготовані с. Діонісією Трач.

с. Вінкентія Назаркевич, СНДМ


© 2015.Усі права застережено