Новини


Святкування у с. Кавське

У неділю, 3 липня 2016 року, виповнилося 100 років із дня мученичої смерті на засланні у Симбірську Слуги Божого о. Єремії Ломницького, ЧСВВ, співзасновника Згромадження Сестер Служебниць.

З цієї нагоди у селі Кавське на Стрийщині, де народився о. Єремія Ломницький, відбулися урочисті святкування, у яких взяли участь духовенство Стрийської Єпархії, Отці, Сестри Служебниці зі Львова, Стрия, Трускавця та Жовкви, а також вірні с. Кавське.

Під час Божественної Літургії у парафіяльному храмі преподобної Параскеви Тарнавської усі молилися за прославу Слуги Божого, а о. Володимир Ждан, Канцлер Стрийської Єпархії, у своїй проповіді підкреслив, що о. Єремія Ломницький «вмів прийняти пропозицію Господа любити Бога так, як Він полюбив нас. Незважаючи на складні обставини, які були в його житті, йому вдалося скласти своє життя на засланні на вівтар мучеництва. Нехай життя о. Єремії додасть нам сили духу прийняти ту естафету жертви і любові до Бога, і передавати її наступним поколінням».

Після Літургії відбулося посвячення меморіальної дошки на фасаді парафіяльного храму, яка пригадуватиме усім про о. Єремію Ломницького як відомого церковного діяча, місіонера, співзасновника Згромадження Сестер Служебниць.

Також із привітальним словом звернулася с. Боніфатія Дяків, Провінційна Настоятелька. «Святі служать Богові і людям не тільки під час земного життя, але й у вічності», - підкреслила с. Боніфатія. - Тому заохочую вас молитися через заступництво о. Єремії у різних потребах».

С. Боніфатія передала пароху о. Олегу Кобелю для молитовного почитання в парафії преподобної Параскеви Тарнавської мощі Блаженних Йосафати Гордашевської і Тарсикії Мацьків. Присутність мощей у храмі буде знаком «духовної єдність з парафією, де народився і зростав у вірі наш співзасновник і духовний отець Єремія Ломницький».

Відтак святкування продовжилося у «Народному домі» урочистою Академією, під час якої лунали цікаві доповіді, свідчення, роздуми про святе і подвижницьке життя Слуги Божого о. Єремії Ломницького.


© 2015.Усі права застережено